DUŠAN ŠEHOVAC

Mr. sci. Dušan Šehovac, sociolog, živi na Ilidži, lokalni heroj koji razmišlja globalno, svoj i ničiji a sa svima povezan, pokušava da spoji akademsko, aktivističko i ljudsko promišljanje, misli humanistički, aktivno radi na pozitivnim promjenama zajedno sa drugima, voli da bude dio mreže aktivista, rasuđuje i svojom dušom. Obožava da se ne slaže i sa samim sobom!

DUŠAN ŠEHOVAC

BOŠNJACI SU 1996. GODINE PRVO EKSHUMIRALI POGINULE PA TEK ONDA UBIJENE U SREBRENICI

O toj činjenici dugo su ćutali, a horski su uz ratne bubnjeve govorili o 8.372 ubijena Bošnjaka.

Preko sakrivanja podataka i lažima do presuda za genocid u Srebrenici!

Prve ratne žrtve u Srebrenici jula 1995. godine je ekshumirao/asanirao Ekspertni tim Federalne komisije za nestala lica bili su poginuli vojnici Armije Republike Bosne i Hercegovine na Kameničkom brdu.

Svjedoči Amor Mašović!

On opisuje što je vidio na Kamničkom brdu, a vidio je mrtve Bošnjake koji su poginuli u borbama sa Vojskom Republike Srpske, i oni, naravno, nisu predmet ratnih zločina.

Novinar, dopisuje ono što želi da vidi, poginule borce Armije Bosne i Hercegovine preimenuje u civile koji su ubijeni od strane Vojske Republike Srpske i prikazuje ih kao žrtve genocida u Srebrenici iako je jasno da poginuli borci Armije Republike Bosne i Hercegovine ne mogu biti žrtve genocida.

„Prisjetio se i prvih terena i susreta sa žrtvama genocida počinjenog u Srebrenici.

"Moji prvi susreti sa srebreničkim žrtavama su bili užasavajući. Bilo je to u jesen 1996. godine, vodio sam jedan tim na Kameničkom brdu. Kada smo se pojavili na Kameničkom brdu, prve žrtve koje smo našli bili su ranjenici koji su ležali na površini tih šuma, na nosilima. Kako smo se kretali uz Kameničko brdo i sela pronalazimo jedan štap visine oko 1,5 metar, zaboden u tlo i na vrhu štapa ljudska lobanja. Do tada se nisam sreo s nečim sličnim i za mene je to bilo užasavajuće", ispričao je Mašović.“

https://www.vijesti.ba/clanak/604549/jos-najmanje-80-masovnih-grobnica-sa-zrtvama-genocida-u-srebrenici

04.07.2023/11:50 BiH - Amor Mašović Još najmanje 80 masovnih grobnica sa žrtvama genocida u Srebrenici.

Više dokumenata pokazuju da je od 2.000 do 3.000 bošnjačkih boraca i civila poginulo u borbama sa Vojskom Republike Srpske na Kemeničkom brdu i drugim lokacijama.

Svjedoči Dušan Pavlović!

„Na početku svedočenja, u ponedeljak, Pavlović je procenio, pozivajući se na izjave preživelih Muslimana, da je 12. jula 1995, na nekoliko lokacija, u proboju poginulo od 2.000 do 3.000 muškaraca iz kolone.

Oni su, po izjavama očevidaca datim ABiH, koje je Mladićeva odbrana citirala, a veštak tumačio, stradali u zasedama VRS, ali i u međusobnim borbama ili samoubistvima.“

Pavlović: Hiljade Muslimana iz Srebrenice ubijene u proboju.

https://www.rts.rs/lat/vesti/hronika/2142499/pavlovic-hiljade-muslimana-iz-srebrenice-ubijene-u-proboju.html

Nepismeni, neobrazovani novinari, urednici  pišu gluposti „Hiljade muslimana iz Srebrenice ubijene u proboju“ iako svjedok odbrane izvodi dokaze da su „hiljade Muslimana iz Srebrenice, u julu 1995, poginule pri proboju iz obruča Vojske Republike Srpske, a da nisu bili žrtve streljanja, kako tvrdi optužba.“

Svjedoči Ramiz Nukić!

Malo je onih koji nisu čuli za Ramiza Nukića, iz sela Buljim na području općine Bratunac. On više od 20 godina "šumom i vodom" traga za posmrtnim ostacima Srebreničana ubijenih u julu 1995. godine, a sada je teško obolio.

- Sve bih dao da sad mogu proći kroz onu šumu, pa zaviriti u svaku paprat i u svaki grm, svratiti u svaki potočić ne bih li pronašao neki dio tijela Srebreničana poginulih u zoni Kameničkog brda - kazao je Nukić za portal Politički.ba.

Novinari ovog portala navode da su prije nekoliko godina posjetili Ramiza Nukića u njegovoj skromnoj kući te da im je tada ispričao da se "ono gore" iznad njegove kuće zove Kameničko brdo na kome je granatirana kolona koja je 1995. godine krenula iz Srebrenice i u kojoj je "izginulo i ranjeno ostalo niko ne zna koliko ljudi".

Junak i poštenjačina Ramiz Nukić jasno kaže da želi pronaći „neki dio tijela Srebreničana poginulih u zoni Kameničkog brda"- a urednik i novinar govore da on „traga za posmrtnim ostacima Srebreničana ubijenih u julu 1995.godine,“

Teško obolio Ramiz Nukić, sakupljač kostiju po Podrinju, 05.08.2022. / 16:07

https://faktor.ba/vijest/tesko-obolio-ramiz-nukic-sakupljac-kostiju-po-podrinju/171501

Godinama se krila istina, dokumenti i podaci  o hiljadama poginulih bošnjačkih boraca u julu mjesecu u Srebrenici.

Pitanje je da li bi dokazi o ubijenim Bošnjacima koji su osnova za presude o genocidu u Srebrenici bili dovoljni da se prije suđenja ili tokom suđenja po optužnicama za genocid znalo, da je prezentiran podatak na osnovu argumenata, činjenica o nekoliko hiljada Bošnjaka koji su u julu mjesecu 1995.godine poginuli kao vojnici Armije Republike Bosne i Hercegovine?

Bošnjaci na početku priče o ratnom zločinu, koji su odmah imenovali kao zločin genocida u Srebrenici postavili okamenjeni broj 8.372, broj ubijenih Bošnjaka i nikada ne pominju poginule Bošnjake.

Haški sud u presudama pominjao je razne brojke ali nikad nijedna nije bila blizu 8.372 ubijenih Bošnjaka.

U Srebrenici jula 1995. godine ukazalo se, dogodilo se teorijsko i praktično čudo, bajka, legenda.

Ratni sukob u Srebrenici u julu 1995. godine po Bošnjacima je jedinstven ratni sukob sa Srbima u kome nije poginuo nijedan bošnjački ratnik!

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije (06.07.2023.)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog