Vijesti

Код 35 особа у Републици Српској потврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 357 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 35 особa у Републици Српској.

Ради се о 17 мушких и 18 женских особа, од којих је седам млађе, 21 средње и седам особа старије животне доби

Према мјесту пребивалишта, седам особа је из Бањалуке, по четири из Бијељине и Челинца, по три из Зворника, Теслића и Сокоца, по двије из Кнежева, Пала и Угљевика и по једна из Источног Старог Града, Лакташа, Модриче, Мркоњић Града и Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђен 8.771 случај вируса корона, а преминуле су укупно 292 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 5.681 особа, а тестирано је укупно 75.158 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 185, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 59, а у oпштим болницама 126.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 3.396 особа, а надзор је завршен код 55.986 особа.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog