Društvo

Караџић не посустаје: данас Аустрија и Египат

ХАГ - Бивши предсједник Републике Српске, Радован Караџић, затражио је од Владе Аустрије да му обезбиједи документацију о испорукама оружја муслиманима током рата у БиХ, која му је неопходна за његову одбрану пред Хашким трибуналом.


У писму аустријском амбасадору у Холандији, Волфгангу Полу, Караџић тражи све извјештаје у вези са претрагама просторија Агенције за хуманитарну помоћ земљама трећег свијета /ТВРА/ у Бечу и документа која поткријепљују кршења ембарга на оружје БиХ за које су одговорни малезијски и турски припадници УНПРОФОР, који су кријумчарили оружје БиХ из Хрватске.

Писмо сличне садржине Караџић је упутио и Влади Египта, у којем осим информација о испорукама оружја муслиманима у БиХ од априла 1992. до августа 1995. године , тражи и све извјештаје који се тичу активности египатских „светих ратника" у БиХ у истом временском периоду.

У писму египатском амбасадору у Холандији Ахмеду Амину Фатали бивши предсједник РС тражи и све извјештаје Владе Египта која се тичу везе „Муслиманског браства" и Алије Изетбеговића у периоду од априла 1992. године до августа 1995. године , као и информације о даљем постојању те групе.

Бивши предсједник РС тражи и све извјештаје, забиљешке и кореспонденцију која се тиче кориштења припадника УНПРОФОР, војних посматрача УН, УНХЦР и невладиних организација у БиХ од априла 1992. до августа 1995. године за испоруке оружја, муниције и војне опреме муслиманима у БиХ, као и за обављање активности војне и обавјештајне природе за своје владе или за НАТО.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog