Svijet

Венецуела: Лакше хватамо дилере од кад не сарађујемо са Американцима

КАРАКАС - Власти Венецуеле су ухапсиле 46 људи због сумње да су повезани с мексичким трговцима дрогом и заплијениле 1,2 тоне кокаина, саопштио је министар унутрашњих послова Тарек ел Ејсами.


„Суочавамо се... са организацијом повезаном с мексичким картелима. Јутрос смо заплијенили више од једне тоне кокаина", рекао је синоћ Ејсами.

Према његовим ријечима, за хапшења и заплијену дроге заслужна је Национална гарда, која је спровела акцију у Пуерто Кабељу, граду у сјеверној држави Карабобо.

„Ово је тежак ударац криминалним организацијама које желе да користе нашу територију за трговину наркотицима", оцијенио је Ејсами и додао да је од почетка године у Венецуели заплијењена скоро 31 тона различитих врста дроге.

Венецуелански министар је прије неколико дана у парламенту изјавио да је администрација предсједника Уга Чавеса посвећена борби против трговаца дрогом.

Ејсами је, такође, нагласио да је количина заплијењене дроге утростручена у протекле четири године, откад је Чавес раскинуо споразум са америчком агенцијом за сузбијање трговине наркотицима, чије је агенте оптужио да дјелују као шпијуни и да су повезани с трговцима дрогом.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog