Društvo

Први биометријски пасоши БиХ стижу 15. септембра

САРАЈЕВО - Прва испорука биометријских пасоша за грађане БиХ биће извршена 15. септембра, а друга 1. октобра, мјесец дана прије уговореног рока, договорили су министар иностраних послова БиХ Свен Алкалај и директор за стратегију и планирање фирме "Бундесдрукерај" Хајнц Ото Мојн.

Овим договором Алкалај је обезбиједио услове да надлежне институције у БиХ испуне кључне услове из Мапе пута за либерализацију визног режима, континуиран процес издавања биометријских пасоша, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Издавањем биометријских пасоша мјесец дана прије договореног рока отворила би се могућност да Европска комисија у октобру ове године констатује да је БиХ испунила кључни услов из Мапе пута, што би се требало рефлектовати и у приједлогу који би упутила Савјету ЕУ за укидање визног режима и за БиХ, наводи се у саопштењу.

О разговору и постигнутом договору Алкалај је обавијестио предсједавајућег Савјета министара БиХ Николу Шпирића и министра цивилних послова Средоја Новића да би могли предузети наредне кораке из своје надлежности.

Министарство иностраних послова БиХ и фирма "Бундесдрукерај" склопиле су уговор о штампању биометријских пасоша за грађане БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog