Republika Srpska

Почела изградња подземног складишта гаса у Банатском Двору

БЕОГРАД - Нафтна индустрија Србије започела је бушење прве бушотине у оквиру пројекта изградње подземног складишта гаса „Банатски двор", чиме је отпочела реализација уговора који је НИС потписао са Јавним предузећем „Србијагас".


Како је саопштено из НИС, паралелно се ради на реконструкцији постојеће бушотине на територији гасног поља, која ће омогућити утискивање гаса у подземно складиште, као и на бушењу још једне нове бушотине.

Радови које изводи Нафтосервисни блок извршне дирекције НИС-Нафтагас одвијају се без прекида, 24 часа дневно, у двиjе смјене.

Како је истакнуто, наведене бушотине могу се користити не само у сврху утискивања гаса, већ су у стању и да обезбједе његову производњу.

У току је припрема локације за следећу бушотину, чијем бушењу ће се приступити одмах послије завршетка израде започете бушотине.

НИС и „Србијагас" потписали су у јуну пакет уговора којим је предвиђено да НИС учествује у изградњи подземног складишта гаса „Банатски Двор".

У оквиру овог уговора, НИС је извођач радова на бушењу и опремању осам нових бушотина и задужен је за реконструкцију двије постојеће бушотине на подручју гасног поља.

Завршетак радова планиран је до краја године, а укупан износ овог пакета уговора износи више од милијарду динара.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog