Društvo

Притвор за осумњичене за пљачку у Шведској

СТОКХОЛМ -Шведски суд одредио је да још двије недеље у притвору остану двије особе осумњичене за прошлонедељну пљачку трезора надомак Стокхолма.


Суд у Стокхолму пустио је на слободу трећег осумњиченог, оцијенивши да нема основа за његово задржавање. Четврти осумњичен биће саслушан сутра.

Осумњичени, старости од 21 до 36 година, сви са подручја Стокхолма, ухапшени су због пљачке или помогања у пљачки. Неки од њих имају криминални досије, али је полиција одбила да објави више информација.

Пошто су искочили из хеликоптера, маскирани разбојници су кроз кровни прозор ушли у трезор компаније Г4С у јужном дијелу Стокхолма. Изазвали су низ експлозија у згради, покупили новац и побјегли хеликоптером.

Медији у Србији пренијели су да је у групи која је опљачкала трезор било више особа са подручја бивше Југославије, а међу њима и неколико бивших припадника „црвених беретки" - полицијске јединице МУП Србије распуштене пошто су њени припадници учествовали у убиству премијера Зорана Ђинђића.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је недавно да је српска полиција прије три недеља упозорила шведске колеге да се планира пљачка.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog