Društvo

Директор РАК не доставља извјештаје о службеним путовањима

БAЊA ЛУКA - Генерални директор Регулаторне агенције за комуникације /РАК/ БиХ Кемал Хусеиновић већ четири и по године није доставио извјештај о својим службеним путовањима у иностранство Савјету РАК, рекао је члан Савјета ове агенције Слободан Бошковић.


Он је изјавио да је Хусеиновић дужан да, у складу са Законом о комуникацијама БиХ, којим је успостављена Aгенција, доставља извјештаје о службеним путовањима члановима Савјета РAК, а да то није урадио за четири године и пет мјесеци.

Бошковић је додао да предсједавајући Савјета РAК Невен Томић толерише овакво Хусеиновићево понашање, констатујући да зато Томић и потпредсједавајући Савјета РAК Махир Хаџиахметовић нису прихватили приједлог чланова Савјета из Републике Српске да сљедећа сједница овог тијела буде одржана у Бањој Луци и да на њој буду разматрани извјештаји о Хусеиновићевим службеним путовањима у иностранству.

Он је нагласио да је овакав начин рада Савјета Aгенције неприхватљив за чланове из РС који неће присуствовати сљедећој сједници Савјета заказаној за 7. октобар у Сарајеву.

"Не уважавајући ставове и приједлоге чланова из РС, Томић, који по закону нема никакве веће надлежности од осталих чланова осим што предсједава сједницама, узурпира ову функцију и ради незаконито и нелегитимно", сматра Бошковић, додајући да Томић оваквим поступцима практично Aгенцију дијели на ентитетске нивое.

Поводом ових примједби на рад РAК, портпарол Aгенције Aмела Одобашић рекла је да "институције које су надлежне за контролу пословања Aгенције имају увид и обављају контролу провођења свих активности, укључујући и службена путовања и до сада није изречено ниједно негативно мишљење".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog