Društvo

Брчко: Куда са вишком прихода?

БРЧКО - Замјеник градоначелника Брчко дистрикта Анто Домић изјавио је да је од предложених 12,8 милиона КМ капиталног буџета дистрикта Брчко за 2010. годину, за реализацију пројеката у области здравства и школства предвиђено издвајање по 1,5 милион КМ.


Он је рекао новинарима да ће одјељењима за јавне и комуналне послове за одржавање инфраструктуре, како је пројектовано, бити на располагању по 2,5 милиона КМ.

Домић је додао да ће у прву фазу увођења нових информационих технологија у све институције дистрикта бити уложено 2,7 милиона КМ.

"Када буде постигнут међупартијски консензус и донесена скупштинска одлука, осим овог износа, у крупне капиталне пројекте биће усмјерено и 15 милиона КМ вишка прихода из 2008. године, као и осам милиона КМ нереализованог буџета из 2006. године", рекао је Домић

Према Домићевим ријечима, у дистрикту су створене законске претпоставке за улагање по принципу јавно-приватног партнерства.

"Захваљујући томе, планирана је изградња универзитетског кампуса у вриједности од 30 милиона КМ, док ће у прву фазу изградње система за пречишћавање отпадних вода бити уложено 35 милиона евра, а у изградњу магистралног цјевовода између насеља Плазуље и Поточари пет милиона КМ", рекао је замјеник градоначелника Брчког.

Он је најавио да ће ускоро почети реализација још једног од крупнијих капиталних пројеката - реконструкција градске водоводне мреже.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog