Politika

Зашто Комшић не спомиње Делића и Главаша ?

БАЊА ЛУКА - Политички аналитичар Гостимир Поповић рекао је да је предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић, отказивањем посјете Штокхолму, поново показао да нема дипломатске манире нити свијест о томе да треба да заступа све грађане.


Поповић сматра да Комшић очигледно ради и говори у име малог дијела грађана БиХ, који своје фрустрације свакодневно испољавају у појединим медијима и на интернет форумима, а Комшић им дође као једна врста портпарола.

''У хистерији која је завладала послије пуштања некадашњег предсједника РС Биљане Плавшић на слободу, свакако је најзанимљивији протест хрватског члана Предсједништва БиХ, који се због пуштања Плавшићеве `свети` земљи која нема никаквог утицаја на то, а не Хашком трибуналу, који о томе одлучује. Комшић нас је навикао на овакве дипломатске испаде и заиста се сада поставља питање кога он представља и чије интересе заступа", сматра Поповић.

Предсједник Савеза логораша РС Бранислав Дукић поставио је питање зашто Комшић није реаговао када је бошњачки члан Предсједништва Харис Силајџић, усред судског процеса, примио некадашњег команданта Армије БиХ Расима Делића.

''Зашто није дигао глас против чињенице да му се осуђени ратни злочинац Бранимир Главаш слободно шета по држави! Сви ти напади на Шведску и отказивање посјете су смијешни!'', рекао је Дукић.

Комшић је отказао посјету Шведској, јер је ова држава пустила на слободу Плавшићеву. "Посјета је отказана, јер је шведска Влада то хтјела да учини, а да није присиљена на такав чин", саопштено је из Комшићевог кабинета.

Некадашњи предсједник РС пријевремено је ослобођена у уторак, 27. октобра, из шведског затвора Хилсенберг након одслужења двије трећине од 11 година затвора на које је била осуђена у Хашком трибуналу за ратне злочине у БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog