Politika

Влада Српске отписује "Европском Гласу"

БРИСЕЛ - Аутор текста "Вријеме је за `план бе за БиХ` Курт Босенер - који је за портал "Јуропијан војс" критиковао Владу Републике Српске јер током бутмирских разговора "није била вољна да да било шта" - није дао и објашњење да је Српска од потписивања Дејтонског споразума 1995. године била до те мјере за сарадњу да је пренијела више од 50 ентитетских овлаштења на државни ниво - тврди савјетник премијера Српске Гордан Милошевић.


Милошевић у писму "Јуропиан војсу" још додаје да аутор текста такође износи велики број приједлога за "план бе" од којих је и један да ОХР треба да остане у БиХ све док не буду спроведене дубоке реформе.

"Јуропиан војс" је у издању од 22. октобра писао да послије неуспјеха преговора у Бутмиру цјелокупан приступ међународне заједнице према БиХ мора поново бити размотрен, а "план бе" требало би да садржи неколико елемената, укључујући и раздвајање улоге ОХР и специјалног представника ЕУ.

Портал напомиње да, такође, мора бити ријешен статус јавне и војне имовине, те услови "пет плус два" потребни за затварање ОХР.

"Међународне судије и тужиоци треба да остану у случајевима ратних злочина и организованог криминала и након 2009. године и ОХР би требало да наметне продужење од три године", сматра "Јуропиан војс".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog