Kultura

У Београдској арени вечерас "Месив Атек"

Култни британски састав ''Месив Атек'' (Massive Attack) наступиће вечерас у оквиру девете журке ''Бек Спириенс''(Back’sperience) у „Београдској арени“. На актуелној турнеји „Хелиголанд“, поред нових пјесама публику очекује и извођење култних нумера уз јединствено визуелно искуство.


Екипа коју предводе Роберт дел Наја и Грант Маршал броји 32 члана међу којима су музичари, менаџмент и технички инжењери који имају задатак да заједно са домаћим експертима припреме атрактивну продукцију турнеје „Хелиголанд“ у оквиру које и долазе у Београд. Бина на којој ће Месив Атек наступити у Арени широка је 20, дубока 12 метара, а на њој се налазе три платформе за бубњеве и клавијатуре, те више од 100 расвјетних уређаја различитих карактеристика које повезује компјутерска контрола у синхронизацији са звуком.

На позорници доминира веома упечатљива видео инсталација висока три и широка чак 14 метара. Овај необични екран чија је укупна тежина чак 3.375 килограма састављен је од специјалних ЛЕД панела компаније која је задужена за реализовање визуелног дијела отварања Олимпијских игара у Лондону 2012. године. Месив Атек на ЛЕД екрану поред осталог исписују и актуелне наслове из медија које публика широм свијета препознаје као врло ангажоване поруке бенда, а бристолски умјетници већ су тражили савјетовање око појединих наслова из српских медија које ће употребљавати током свог шоуа вечерас у „Арени“.

Врхунац концерта очекује се током десетоминутног извођења пјесме „Атлас Аир“ када ће се на екранима појавити тродимензионална планета Земља и врло препознатљиви глобални логотипи против којих се Дел Наја демонстративно бори на сцени. Поред поменуте пјесме, на сет-листи се налазе и највећи класици из дводеценијске каријере бенда као што су „Кармакома“ (Karmacoma), „Тирдроп“ (Teardrop), „Еинџл“(Angel), „Инертиа Крипс“ (Inertia creeps) или продужене верзије култних „Сејф фром харм“ (Safe from harm) и „Анфинишд симпати“(Unfinished Sympathy) које пјева Дебора Милер.

Чланови бенда су недавно обећали да ће публици приредити још емотивнији концерт од онога 2004. на „Егзиту“ у Новом Саду.

- Молим вас за још мало стрпљења, заиста једва чекамо наступ у Београду и драго нам је што поново имамо прилику да свирамо пред српском публиком - истакао је Дел Наја.

Месив Атек су до сада у оквиру турнеје „Хелиголанд“ наступали у Британији и Сјеверној Америци, а кратак предах на европској турнеји имаће управо у Београду, гдје ће боравити три дана.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog