Region

Dinkić preko društvenih mreža saznao, pa rješio problem

Ministar finansija i privrede Srbije, Mlađan Dinkić, brzo je reagovao kada je pročitao sa kakvim se problemima suočavaju građani koji su konkurisali za stanove u naselju Stepa Stepanović, piše Telegraf.rs.

Da društvene mreže mogu biti i te kako korisne, pokazao je primjer ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića, koji je brzo reagovao na informaciju koju je pročitao na Tviteru i riješio problem koji su stanovnici naselja Stepa Stepanović imali sa subvencionisanim kreditima.

Zahvaljujući Fejsbuku, Tviteru i raznim forumima danas je lakše nego prije doći do nekih od najviših državnih zvaničnika, što je pošlo za rukom i forumašima Stepa (Forum stanovnika naselja Stepa Stepanović) koji su preko Tvitera upozorili Dinkića na problem sa subvencionisanim kreditima.

A sve je počelo kada su tokom novembra 2012. građani kupili stanove u naselju Stepa Stepanović, po uslovima koje propisuje Uredba o mjerama podrške građevinskoj industriji kroz dugoročno stambeno kreditiranje u 2012, a koja podrazumijeva minimalno učešće korisnika kredita od pet odsto i kredit države u visini od 20 odsto.

Međutim, početkom januara ove godine, javnost je obaviještena da je 30. decembra 2012. godine stupila na snagu nova Uredba za 2013. godinu, sa dosta nepovoljnijim uslovima nego što je to bila Uredba iz 2012. godine.

Po novoj Uredbi minimalno učešće korisnika kredita je deset odsto, a Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) će kreditirati maksimalno do deset odsto od ukupne vrijednosti nepokretnosti.

- Pozivaju nas da dođemo u banke i potpišemo nove ugovore kako bi se naši zahtevi iz 2012. mogli tretirati po novoj Uredbi – pojašnjavaju forumaši.

Po pomoć “odlaze” na Tviter i ostavljaju poruku ministru privrede Mlađanu Dinkiću, koji se o problemu detaljno informisao na forumu Stepa.

(Telegraf.rs/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog