Vijesti

Policija uhapsila dvojicu monstruma, za dvojicom još traga

Gornji Vakuf - Policija iz Gornjeg Vakufa uhapsila je dvojicu, a traga za još dvojicom mladića osumnjičenih da su u noći između četvrtka i petka silovali konobaricu B. A. (25) iz Jajca, potvrđeno je u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, djevojka je za silovanje optužila H. M., G. I., H. N. i R. D., svi iz Gornjeg Vakufa, koje poznaje odranije. U policiji juče nisu mogli da potvrde ko je od prijavljenih uhapšen, a za kim se traga.

U MUP-u Srednjobosanskog kantona rekli su da im je silovanje prijavljeno u petak ujutro.

- Zbog osjetljivosti slučaja ne možemo da dajemo više informacija. Inspektori za seksualne delikte pokrenuli su odmah istragu i rade na rasvjetljavanju ovog slučaja - rekli su u policiji.

Izvor blizak istrazi ispričao je da su dvojica muškaraca koji se dovode u vezu sa silovanjem u petak uhapšeni i poslije kriminalističke obrade predati u nadležnost tužilaštva na dalje postupanje.

- Identifikovana su i druga dva muškarca, ali oni su za sada nedostupni i policija intenzivno traga za njima - istakao je pomenuti izvor.

Prema nezvaničnim informacijama, dežurni tužilac predložio je pritvor za četvoricu osumnjičenih.

- Pritvor je predložen i za dvojicu osumnjičenih koji su trenutno u bijegu. Kantonalni sud u Travniku danas će donijeti odluku o određivanju pritvora - pojasnio je naš izvor.

Djevojka je u petak upućena kod ljekara koji je pregledao i potvrdio da je silovana.

Prema njegovim riječima, djevojka je policiji prijavila da je silovana u noći između četvrtka i petka u mjestu Vrce kod Gornjeg Vakufa.

- Ona je radila kao konobarica u jednom od kafića u Gornjem Vakufu, gdje su u četvrtak uveče došla četvorica mladića koji su već bili pijani. Nastavili su da piju alkohol, te im se i ona pridružila - istakao je izvor iz istrage.

On je dodao da je po zatvaranju kafića konobarica zajedno sa njima otišla u kuću u mjestu Vrce, gdje su planirali da nastave druženje.

- Poslije dolaska u kuću ti mladići okomili su se na djevojku i navodno je jedan od njih pretukao, a potom su je sva četvorica silovala - istakao je izvor blizak istrazi.
Momačko veče

Četiri mladića koji su osumnjičeni da su u noći između četvrtka i petka silovali B. A. te večeri slavili su momačko veče, jer je jedan od njih ovih dana trebalo da se oženi.

- Oni su konobaricu B. A. odvezli u kuću čiji vlasnik boravi u inostranstvu, a imali su ključeve te kuće jer je jedan od njih bio zadužen za njeno čuvanje. Tamo su napali djevojku - pojasnio je izvor blizak istrazi.

(Glassrpske.com/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog