Vijesti

Nikolić: Nejasno zašto nijedna vlast nije do sada otkrila ubice Ćuruvije

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da će otkrivanje osumnjičenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije dovesti do zadovoljenja pravde, ali i značiti upozorenje da se takav svirep zločin nikada ne ponovi.

izvor: Srna

Nikolić je istakao da je ponosan što su promjene u društvu omogućile da na najodgovornija mjesta u državi dođu hrabri i pošteni ljudi koje je nemoguće zaustaviti u ostvarenju cilja da Srbija bude pravna i pravedna država.

"Sada je potpuno jasno da je ubistvo na monstruozan način organizovano i izvršeno od dela državnog aparata, ali će ostati nejasno zašto to nijedna vlast do sada nije razotkrila", saopšteno je iz kabineta predsjednika Srbije.

On je naglasio da je akcija utvrđivanja odgovornih vođena tajno i strpljivo, u želji da budu razotkrivni nalogodavci i izvršioci, te čestitao onima koji su bili dio nje.

"Čestitam malobrojnima, koje je predvodio Aleksandar Vučić, koji su znali za akciju i sačuvali njenu tajnost", rekao je Nikolić.

On je zaključio da je sada jasno da i akcije otkrivanja velikih narko-dilera moraju da se vode na isti način, kako ne bi bilo opstrukcije onih koji akciju treba da sprovedu.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je ranije danas da su za ubistvo Slavka Ćuruvije direktno osumnjičeni bivši šef državne bezbjednosti Radomir Marković, te pripadnici ove službe Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak.

Radonjić i Romić danas su uhapšeni i njihovo saslušanje je u toku.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog