Vijesti

Čelinačka opozicija pokrenula inicijativu za opoziv prvog čovjeka opštine

Nakon što su odbornici SNSD-a u Kotor Varošu zajedno sa SDS-om prošle sedmice izbacili DNS iz skupštinske većine i smenili njihove kadrove sa rukovodećih mesta u opštinskoj upravi i lokalnim ustanovama, DNS je uzvratio udarac u susednom Čelincu!

Odbornici DNS-a prihvatili su inicijativu opozicionih stranaka za pokretanje procedure za opoziv načelnika Čelinca i funkcionera SNSD-a Momčila Zeljkovića. Ova inicijativa uvrštena je kao prva tačka dnevnog reda za sednicu čelinačkog parlamenta zakazanu za 22. jul.

Šef odbornika SDS-a u SO Čelinac Goran Tubak koji je u ime opozicionih partija predložio pomenutu inicijativu kaže da je ovaj potez potpuno opravdan, jer su građani Čelinca nezadovoljni radom načelnika opštine. Tubak kaže da načelnik Momčilo Zeljković odavno ne poštuje brojne skupštinske odluke i zaključke, ističući da mu je drago što su članovi skupštinskog kolegija iz vladajućeg DNS-a podržali inicijativu opozicije.


- DNS prošli put nije prihvatio da se ova inicijativa uvrsti u dnevni red skupštine, ali očigledno da su i oni shvatili da načelnik ne radi svoj posao u interesu građana - rekao je Tubak.

S druge strane, šef Odborničkog kluba DNS-a Zoran Spasojević kaže da nema ništa protiv toga da opozicija radi svoj posao, ističući da oni imaju pravo da traže opoziv načelnika, ali kaže da rušenje Momčila Zeljkovića u ovom trenutku ne bi bilo dobro rešenje.

- Tačno je da mi nismo preterano zadovoljni radom načelnika, jer smatramo da se mnoge stvari mogu uraditi mnogo bolje i efikasnije, ali u ovom trenutku ne bi bilo dobro opštinu izlagati dodatnim troškovima koji su potrebni za opoziv. DNS još nije zauzeo konačan stav o tome kako ćemo se odrediti prema inicijativi, ali nismo se protivili tome da se ona uvrsti na dnevni red - kaže Spasojević. 

On dodaje da je opozicija složna u želji da sruši načelnika, ali da ne veruje da bi bili složni kada bi trebalo odrediti zajedničkog kandidata za tu funkciju u slučaju eventualnog opoziva.

Načelnik Čelinca Momčilo Zeljković juče nije odgovarao na pozive iz Presa, a u opštini nam je rečeno da je zauzet sastankom sa stranim investitorima i da nije u mogućnosti da razgovara.

 Press

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog