Vijesti

RiTE Gacko van stroja zbog havarije

Termolektrana Gacko od četvrtka je van pogona zbog havarije na kotlu.

Prema nepotvrđenim informacijama kvar bi trebao biti otklonjen u narednih nekoliko dana, kada će jedan od najvećih proizvođača električne energije u sistemu Elektriprivrede Republike Srpske ponovo biti u funkciji.

Kada je premijerka Željka Cvijanović bila u posjeti Rudniku i termolektrani Gacko iz dimnjaka ovog giganta dimio je gust dim, kao nikada tada. Međutim, nije prošlo ni 15 dana, a desila se nova havarija koja, kako saznajemo od predsjednika sindikata RiTE Gacko Željka Tepavčevića, nema nikakve veze sa nedavnim remontom.

“U četvrtak smo imali havariju na kotlu, odnosno odlomio se jedan komad šljake i polomio nam cjevi. Došlo je do manje detonacije zbog rušenja obložnog zida na kotlu. Za dan dva očekujemo da će se situacija sanirati. Nema to veze sa remontom koji je nedavno završen, takođe nije to bio ni ljudski faktor. Međutim, zbog lošeg kvaliteta uglja, odnosno veće količine jalovine u sastavu ugljene mase, šljake se brže stvara, naročito kada proizvodnju moramo da pospješujemo sa korištenjem mazota”, kaže Željko Tepavčević.

Nešto više informacija pokušali smo dobiti od direktora RiTE Gacko Milenka Milidraga i izvršnog direktora za proizvodnju električne energije i razvoj Borislava Vujičića, ali nam je rečeno da su oni zauzeti otklanjenjem novonastalog problema.

Izvor: rtvbn.com

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog