Vijesti

Sredstva za razvoj turizma u sanaciji šteta od poplava

Vlada Republike Srpske usvojila je danas, na 75. sjednici, u Banjaluci, izmjename i dopuname Uredbe o uslovima i kriterijumima za dodjelu namjenskih sredstava za razvoj turizma kojima je propisano da se namjenska sredstva za razvoj turizma dodjeljuju u skladu sa smjernicama iz Strategije razvoja turizma Republike Srpske za period 2011 – 2020. godine, kao i da se dodjeljenja sredstva mogu koristiti za sanaciju šteta izazvanih poplavama u Republici Srpskoj u 2014. godini.

Vlada Republike Srpske usvojila je plan dodjele sportskih stipendija kojim se  finansiraju sportske aktivnosti perspektivnih sportista, sportista sa invaliditetom i potencijalnih olimpijskih kandidata u vidu dvanaestomjesečne stipendije, koja na mjesečnom nivou iznosi: za perspektivne sportiste i sportiste sa invaliditetom – 130,00 KM; za potencijalne olimpijske kandidate – 200,00 KM.

Na prijedlog Komisije, ministrica porodice, omladine i sporta je dana 10.07.2014. godine donijela Odluku o izboru 45 perspektivnih sportista, sportista sa invaliditetom i potencijalnih olimpijskih kandidata kojima se dodjeljuje stipendija za 2014. godinu i to: 30 stipendija perspektivnim sportistima, 10 stipendija sportistima sa invaliditetom i pet stipendija potencijalnim olimpijskim kandidatima.

Ukupna finansijska sredstva koja su izdvojena za sportske stipendije u 2014. godini iznose 74.400,00 KM.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog