Vijesti

Nova akcija Sipe: Pretres objekata braće Lijanović

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ započeli su jutros akciju pod kodnim nazivom "Brend" na području Sarajeva, Mostara, Širokog Brijega i Gruda i u toku je hapšenje lica koja se dovode u vezu sa organizovanim kriminalom, neplaćanjem poreza, poreskom utajom i pranjem novca.

Preduzetim istražnim aktivnostima utvrđeno je da su osumnjičena lica u ovom predmetu nezakonitim radnjama stekla protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 11,6 miliona KM, saopšteno je iz Sipe. 

U toku su pretresi objekata na 17 lokacija s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, a pretresima je obuhvaćeno 14 fizičkih i tri pravna lica. 

Aktivnosti se provode po naredbama Suda BiH i Tužilaštva, u saradnji sa pripadnicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i MUP-a Zapadno-hercegovačkogkantona. 

U Sipi ističu da je ova akcija jedan u nizu pokazatelja da je Agencija odlučna i beskompromisna u borbi protiv organizovanog kriminala u BiH. 

Više detalja o akciji biće saopšteno tokom dana. 

PRETRESI VIŠE OBJEKATA U ŠIROKOM BRIJEGUPripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH trenutno vrše pretres više objekata u Širokom Brijegu u vlasništvu braće Ivanković Lijanović, saznaje Srna.

Prema nezvaničnim informacijama, pripadnici Sipe priveli su trojicu braće Lijanović, Slavu, Jerka i Mladena, međutim ove informacije još niko nije potvrdio. 
Jerko Lijanović je federalni ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Federacije BiH, a Mladen Lijanović je predsjednik Narodne stranke "Radom za boljitak". 
U vlasništvu braće Lijanović nalazi se više preduzeća koja se bave proizvodnjom i preradom mesnih proizvoda. Aktivnosti se provode u okviru akcije "Meso". 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog