Vijesti

Dodik: U Sarajevu se vodi izdajnička politika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se u organima na nivou BiH vodi izdajnička politika koja narušava interese Republike Srpske.

Dodik je naglasio da u Savjetu ministara BiH, iako bi trebalo da bude predstavničko tijelo, nema predstavnika entiteta, nego predstavnika pojedinih političkih partija.

"U Srpskoj postoje institucije i njihova snaga, definisane politike, ali to kod ljudi koji sjede u Sarajevu ne stvara obavezu da rade u ime Republike, nego rade u ime nekih drugih stvari", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da su dokazi takve politike i odluka o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2015. godinu u ukupnom iznosu od 925.000 KM gdje nijedan projekat iz Banjaluke u oblasti kulture i sporta nije podržan, a po kojoj je 320.000 KM dodijeljeno opštinama u kojima je SDS na vlasti.

Prema njegovim riječima, takvu odluku podržali su predstavnici Saveza za promjene, iako u Republici Srpskoj često prigovaraju za raspodjelu novca među opštinama, a znaju šta je sve vlast uradila u vrijeme poplava u Doboju, Bijeljini ili nekim drugim mjestima.

Dokaz izdajničke politike je, smatra Dodik, i to što u Savjetu Agencije za pružanje usluga vazdušnoj plovidbi BiH nema predstavnika Republike Srpske.

On je dodao da je takvih primjera bilo još. iako Republika Srpska mora biti prisutna u svakoj komisiji, u svakom radnom tijelu i slično.

"Današnji predstavnici u Savjetu ministara BiH nisu predstavnici Republike Srpske nego predstavljaju separatni politički interes političke partije ili grupe koji je usaglašen sa interesima Bakira Izetbegovića i dijela međunarodne zajednice, a usmjeren protiv Republike Srpske", istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, da nema entuzijazma iz Srpske da se bori protiv tako nečega, Srpska bi već sada bila na dramatičnom gubitku.

"Mi ćemo prilagoditi naše političko djelovanje i pokušati da saniramo što je moguće više štete", rekao je Dodik.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog