Srđan Mazalica

Србин крив што је жив

"У добру је лако добар бити,
на муци се познају јунаци!"


Криви смо што смо изгласали један ребаланс буџета у години економске кризе, док ће наше комшије изгласати три ове године. Нападају нас они који су приликом усвајања буџета предлагали амандмане на терет повећања оквира буџета.

Криви смо што смо узели повољан кредит од ММФ. Нападају нас они који се нису баш гадили тог ММФ прије пар година.

Криви смо јер ове године нема повећања плата, док их сви остали смањују. Нападају нас они, који су навикли да их сваке године повећавамо.

Да, кад главу раздробиш тијелу,
у мучењу издишу членови...

Криви смо јер смо лидерска странка и јер смо хомогени, а већ четврту годину смо на власти. Криви смо јер не нападамо сами себе, јер се не дијелимо, јер смо сложни.

Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега.

Криви смо јер смо приватизовали Телеком за 646 милиона евра, а за старо гвожђе у Рафинерији инкасирали 86.543.444,47 евра за РС и 15.445.664,00 евра за Фонд ПИО, измиривши сва дуговања, а обезбиједићемо још 139.787.628,06 КМ пореза и доприноса кроз репрограм.

Нападају нас они који за сва предузећа и банке приватизоване у периоду 2000.-2005.год. нису успјели инкасирати ни 20 милиона КМ.

Благо томе ко довијек живи,
имао се рашта и родити!

Криви смо јер смо изградили нову зграду Владе РС по цијени квадрата намјештеног пословног простора (3400 КМ) која је тада била нижа од цијене квадрата стамбеног простора у том дијелу града.

Нападају нас они који су плаћали квадрат ненамјештеног пословног простора зграде УИО по цијени (2900 КМ) која је упоредива са већ поменутом цијеном, а и они који јесу можда плаћали квадрат бараке на Палама, по цијени од 1700 КМ прије више од 10 година

Али, ипак се радило о бараци на Палама.

Кад данашњу премислим вијећу,
распале ме ужаса пламови:
исклати се браћа међу собом,
а крвници, јаки и опаки -
затријеће сјеме у одиву.

Криви смо јер смо увели "једнопартијски систем", јер је народ дао једној странци 50% повјерења, па ипак направили широку коалицију. Нападају нас они у чијим земљама је нормално да једна странка формира власт.

Криви смо јер немамо проблема са разједињеном и слабом опозицијом, већ имамо проблема само са проблемима.

Криви смо јер се од доношења сваке одлуке не консултујемо са свим грађанима РС, већ то радимо у сарадњи са изабраним представницима, удружењима грађана, стручним и научним институцијама, струковним асоцијацијама.

Криви смо што нас сви медији не нападају у свим прилозима и чланцима, и крив је свако ко нас похвали.

Хајд, владико, и то обидимо,
ма залуду, на ти божју вјеру!
Што се црним задоји ђаволом,
обешта се њему довијека,
они ће нам и без вјере доћи,
међу нама стати надебљати...

Криви смо! Јер смо бахати и арогантни, и јер не желимо да слушамо примједбе и сугестије оних, којима је циљ само да нас критикују. Јер не желимо да разговарамо са онима који желе само да руше нас, а не да се потруде и да се својим радом укључе у рјешавање проблема.

Криви смо! Јер се не желимо освртати на оне, који на аргумент да смо повећали плате, кажу да не мислимо о грађанима. На аргумент да смо изградили путеве, школе и болнице, кажу да смо корумпирани. На аргумент да смо повећали производњу, кажу да не мислимо о тржишту капитала...

Али хоћемо да разговарамо са онима који нису задовољни, али знају како да предложе да се стање поправи. Хоћемо да разговарамо са онима који признају да се живи боље него прије, али сматрају да може још боље. Хоћемо да разговарамо са онима који критикују, али и нуде рјешења...

...а у руке Мандушића Вука
биће свака пушка убојита!

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog