Srđan Puhalo

Преобраћење

До петка сам мислио да ми само сузавац може натјерати сузе на очи, али после исповједи Драгомира Бабића у „Независним новинама“ саме су кренуле. А како и не би?


Не знам како се фарисеј Савле, осјећао након што је постао хришћaнин Петар, али претпостављам слично Драгомиру Бабићу, након његовог јунског преобраћења. Претпостављам да је узрок томе највјероватније филм Пере Симића, који је одгледао на РТРС, АТВ, БН и Б92.

О Перо, чудотворче.

Могао је Бабић да се изјада на и АТВ и у ЕуроБлицу, и у федералним медијима, али не. Али не, он је погазио своју таштину, свој его и супер его и препознaо хришћанску величину „Независних новина“, на које је толико хулио, а  које су га братски примиле под своје скуте и омогућиле му да исповједи своје гријехе.

О,  Копања како си ти велики и милостив.

До прије пар мјесеци Бабић је нападао оца и сина и његовог сина, да би увидјевши своје гријехе, тј. гледајући филм, вратио се под окриље Једног који је истовремено сво троје.

У наредном мјесецу, у знак покајања, треба очекивати јавно самокажњавање, нпр. шибање,  Бабића  пред зградом Владе, као врхунац његовог покајања. У том тренутку из фонтана ће потећи црвена вода, а владин бонсаи ће замирисати као ружа, а на небу ће се указати авион Скај Српске. Рајко Васић ће пружити руке ка небу и рећи „Шеф је највиши, и носи ципеле број 47“. „Алелуја“ узвратиће пијачари из Добоја, радници из Фруктоне и Ослобођења.

Заблудјели син Бабић, вратиће се своме оцу, након много странпутица и лутања. А такве Отац воли највише, јер, нема уздизања без посртања. Можда му и понуди неко мјесто у инквизицији, ипак се треба доказати у наредном периоду.

За то вријеме незнабошци из Федерације БиХ и многобошци из страних амбасада размишљају гдје су погријешили? Коме нису приложили жртву или можда није била довољно велика? У неке од њих се полако увлачи и немир и креће преиспитивање, можда је Бог само један, па макар био и социјалдемократа.

Кампања СНСД, иако није још ни почела, даје изванредне резултате. Ћопави проходају, слијепи прогледају, а „опозиција“ се дозива  памети.

У име Оца, Сина и Његовог сина. Амин.

Komentari
Blog