Irma Antonia Plavčić

Web kritika i wanderlust – Spark.me has it all

Gdje možete sresti web kritičara i svjetsku travel blogericu? Naravno na jednom i samo jednom mjestu. Na Spark.me 2019 konferenciji u Crnoj Gori.

Za tačno 10 dana u Porto Montenegru u Tivtu, 25.-26. maja, održava se najveća marketinška konferencija ovih prostora, što ostavlja dovoljno vremena da se neodlučni među vama priključe i uče od najboljih preduzetnika i eksperata iz cijeloga svijeta.

Iako spisak službenih govornika izgleda nasumičan pa čak u jednom momentu kao i nespojiva kombinacija, i više nego je jasno da su upravo oni dobitna kombinacija naredni vikend za sve željne znanja, umrežavanja i dobrog druženja.

Ne krijem svoje oduševljenje što ću napokon biti u prilici uživo slušati predavanje sjajnog Andrew Keena, čovjeka koji živi internet i tehnologiju a istovremeno ih neprestano preispituje i kritikuje.

Andrew Keen jedan je od vodećih svjetskih web skeptika i kritičara koji za internet kaže da je postao elitističko mjesto kojim upravljaju samo odabrani, te da su društvene mreže dovele do međusobnog otuđenja ljudi a selfiji unazadili današnji kulturu do apsurda. Keen će zasigurno uz Tom Goodwina biti pravo osvježenje ovogodišnje Spark.me konferencije.

https://www.youtube.com/watch?v=1SfW54vkUuU&t=583s

Keen, bivši student Univerziteta u Sarajevu, je autor međunarodnog bestselera  „Kult amatera – kako internet ubija kulturu“, te „Internet nije odgovor“, „Digitalna vrtoglavica“ i „Kako popraviti budućnost“. Kao izvršni direktor FutureCast, organizacije sa sjedištem u Silicijskoj dolini koja okuplja predstavnike nekih od najvećih tehnoloških kompanija, on redovno diskutuje o načinima kako  tehnologija mijenja različite aspekte naših života, bilo da je riječ o tome da li internet ubija novinarstvo ili pak o neuspjehu digitalne revolucije.

Za one željne ideja kako od bloga i uživanja putujući svijetom mogu da naprave ozbiljan biznis, odgovor će dobiti od Brooke Saward, osnivačice i urednice jednog od najpopularnijih blogova o putovanjima na svijetu – World of Wanderlust, koji je do sada okupio 1,2 miliona publike.

Glavne poruke sa ovogodišnje Spark.me konferencije možete pratiti pod hashtagom #SparkMe koje ću kao službeni bloger dijeliti putem svog Twitter naloga ili jednostavno ugrabite jednu od ulaznica pa se vidimo za 10 dana u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu.  

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog