DUŠAN ŠEHOVAC

Mr. sci. Dušan Šehovac, sociolog, živi na Ilidži, lokalni heroj koji razmišlja globalno, svoj i ničiji a sa svima povezan, pokušava da spoji akademsko, aktivističko i ljudsko promišljanje, misli humanistički, aktivno radi na pozitivnim promjenama zajedno sa drugima, voli da bude dio mreže aktivista, rasuđuje i svojom dušom. Obožava da se ne slaže i sa samim sobom!

DUŠAN ŠEHOVAC

Будни Бошњаци упозоравају успаване Бошњаке да се оружје опет дијели Србима

Бошњаци ових дана упозоравају: Проносе се гласине да се оружје дјели Србима у источној Босни, на Романији и западној Босни.

Можда се иза ових гласина крију, налазе и докази да се Срби из Републике Српске наоружавају  за не дај Боже, кад су чули колико у резерви Бакир Изетбеговић има топова, метака и бораца.

Будни  Бошњаци из дијаспоре и регије кад су чули колико Бакир Изетбеговић има  бораца у Босни и Херцеговини, изјавили су да и њих има исто толико и да су у сваком тренутку спремни бранити цијелу Босну и Херцеговину.  Питам се хоће ли они бранити и Републику Српску,  која је пола Босне и Херцеговине, ако је неко нападне?

Нема још објављених информација ко дијели оружје Србима на територији Републике Српске. Мала вјероватноћа је да су то самоорганизиовани Срби. У коментарима  на друштвеним мрежама Бошњаци сумњају на српске партије које су на власти а и на оне које су у опозицији. Харис Силајџић и Бакир Изетбеговић ових дана траже да се на Дрину и Брчко пошаљу, распореде стране војне трупе, мислим да они сумњају да ће то бити мјеста , жаришта одакле ће Србима долазити оружје из Републике Србије. Нико не сумња на Оружане снаге Босне и Херцеговине!

Очекујем да ускоро добијемо и информације о томе одакле, да ли са истока или са запада потиче оружје које добијају Срби из Републике Српске.

Ко се први пробудио, сакупио информације и исте објавио?

Наравно први се пробудио Емир Суљагић, он толико ради за свој народ да је увијек будан!

На свом твитер налогу Emir Suljagić @suljagicemir1 је написао  „На дневној основи ме моје комшије и сународници који су се вратили и живе у источној Босни питају да ли је вријеме да породице шаљу у Тузлу. Проносе се и гласине да се дијели оружје. Не морају бити тачне, али свједоче о атмосфери. Али, ето, свађајте се док их опет не покољу.“ (1)

Портал source.ba укључује се у кампању којом оптужује Србе да се наоружавају, у тексту под насловом „И ја чујем да се по Романији дијели оружје, па један Србин је у Јањи прошле године извадио топ из гараже и разнио све свиње у свињцу“, гдје преживјела жртва геноцида, који је изгубио у рату 22 члана уже и шире породице, Адил Шабановић, говори:

„Навест ћу само један примјер из 2020.године који се догодио у Јањи, гдје је један Србин у гаражи држао топ, а његове су комшије знале за то. Једног дана возио је свиње аутом на пијаци како би их продао. Пошто их није успио продати из неког хира и љутње извукао је топ из гараже и директно пуцао у свињац и разнио све свиње топом.

Значи, 28 година након рата њему је топ стајао у гаражи. Многи од њих и дана имају оружје које само допуњују. Као преживјела жртва рата надам се да неће бити рата, али требамо бити опрезни. Нама памет проради само у логору и са повезом на рукама и очима над гробницом. И мене су многи питали хоће ли бити рата и ја сам чуо да се по Романији дијели оружје, није то само Суљагић чуо, а то што смо ми наивни то је друга ствар“.(2)

Стиже нам и вијест будног бошњачког фотографа из Козарца који је снимио фотографију како Срби у Козарцу преносе топове на борбене положаје. (1)

Посебно наглашавам и друге њихове поруке које су они упутили посвађаним и наивним Бошњацима који спавају: „Али, ето, свађајте се док их (вас) опет не покољу.“ (Емир Суљагић); и „а то што смо ми наивни то је друга ствар“. (Адел Шабановић)

Прилози уз коментар:

  1. https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/suljagic-emir-prenose-se-glasine/440275

15 12 2021 TW / Suljagić: "Pronose se i glasine da se dijeli oružje. Pitaju me da li je vrijeme..."; radiosarajevo.ba

  1. https://www.source.ba/clanak/Admir/590600/I-ja-cujem-da-se-po-Romaniji-dijeli-oruzje-pa-jedan-Srbin-je-u-Janji-prosle-godine-izvadio-top-iz-garaze-i-raznio-sve-svinje-u-svinjcu

16 12 2021 I ja čujem da se po Romaniji dijeli oružje, pa jedan Srbin je u Janji prošle godine izvadio top iz garaže i raznio sve svinje u svinjcu"; source.ba

Фотографија са Суљагићевог твитера: suljagic-emir-prenose-se-glasine/440275

 

 

Преношење блогова и текстова са портала Фронтал дозвољено је након истека 48 часова од објаве блога или уз писмено одобрење редакције (20.12.2021.)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li biste svojoj djeci preporučili da napuste BiH?

Rezultati ankete
Blog