DUŠAN ŠEHOVAC

Mr. sci. Dušan Šehovac, sociolog, živi na Ilidži, lokalni heroj koji razmišlja globalno, svoj i ničiji a sa svima povezan, pokušava da spoji akademsko, aktivističko i ljudsko promišljanje, misli humanistički, aktivno radi na pozitivnim promjenama zajedno sa drugima, voli da bude dio mreže aktivista, rasuđuje i svojom dušom. Obožava da se ne slaže i sa samim sobom!

DUŠAN ŠEHOVAC

Будни Бошњаци упозоравају успаване Бошњаке да се оружје опет дијели Србима

Бошњаци ових дана упозоравају: Проносе се гласине да се оружје дјели Србима у источној Босни, на Романији и западној Босни.

Можда се иза ових гласина крију, налазе и докази да се Срби из Републике Српске наоружавају  за не дај Боже, кад су чули колико у резерви Бакир Изетбеговић има топова, метака и бораца.

Будни  Бошњаци из дијаспоре и регије кад су чули колико Бакир Изетбеговић има  бораца у Босни и Херцеговини, изјавили су да и њих има исто толико и да су у сваком тренутку спремни бранити цијелу Босну и Херцеговину.  Питам се хоће ли они бранити и Републику Српску,  која је пола Босне и Херцеговине, ако је неко нападне?

Нема још објављених информација ко дијели оружје Србима на територији Републике Српске. Мала вјероватноћа је да су то самоорганизиовани Срби. У коментарима  на друштвеним мрежама Бошњаци сумњају на српске партије које су на власти а и на оне које су у опозицији. Харис Силајџић и Бакир Изетбеговић ових дана траже да се на Дрину и Брчко пошаљу, распореде стране војне трупе, мислим да они сумњају да ће то бити мјеста , жаришта одакле ће Србима долазити оружје из Републике Србије. Нико не сумња на Оружане снаге Босне и Херцеговине!

Очекујем да ускоро добијемо и информације о томе одакле, да ли са истока или са запада потиче оружје које добијају Срби из Републике Српске.

Ко се први пробудио, сакупио информације и исте објавио?

Наравно први се пробудио Емир Суљагић, он толико ради за свој народ да је увијек будан!

На свом твитер налогу Emir Suljagić @suljagicemir1 је написао  „На дневној основи ме моје комшије и сународници који су се вратили и живе у источној Босни питају да ли је вријеме да породице шаљу у Тузлу. Проносе се и гласине да се дијели оружје. Не морају бити тачне, али свједоче о атмосфери. Али, ето, свађајте се док их опет не покољу.“ (1)

Портал source.ba укључује се у кампању којом оптужује Србе да се наоружавају, у тексту под насловом „И ја чујем да се по Романији дијели оружје, па један Србин је у Јањи прошле године извадио топ из гараже и разнио све свиње у свињцу“, гдје преживјела жртва геноцида, који је изгубио у рату 22 члана уже и шире породице, Адил Шабановић, говори:

„Навест ћу само један примјер из 2020.године који се догодио у Јањи, гдје је један Србин у гаражи држао топ, а његове су комшије знале за то. Једног дана возио је свиње аутом на пијаци како би их продао. Пошто их није успио продати из неког хира и љутње извукао је топ из гараже и директно пуцао у свињац и разнио све свиње топом.

Значи, 28 година након рата њему је топ стајао у гаражи. Многи од њих и дана имају оружје које само допуњују. Као преживјела жртва рата надам се да неће бити рата, али требамо бити опрезни. Нама памет проради само у логору и са повезом на рукама и очима над гробницом. И мене су многи питали хоће ли бити рата и ја сам чуо да се по Романији дијели оружје, није то само Суљагић чуо, а то што смо ми наивни то је друга ствар“.(2)

Стиже нам и вијест будног бошњачког фотографа из Козарца који је снимио фотографију како Срби у Козарцу преносе топове на борбене положаје. (1)

Посебно наглашавам и друге њихове поруке које су они упутили посвађаним и наивним Бошњацима који спавају: „Али, ето, свађајте се док их (вас) опет не покољу.“ (Емир Суљагић); и „а то што смо ми наивни то је друга ствар“. (Адел Шабановић)

Прилози уз коментар:

  1. https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/suljagic-emir-prenose-se-glasine/440275

15 12 2021 TW / Suljagić: "Pronose se i glasine da se dijeli oružje. Pitaju me da li je vrijeme..."; radiosarajevo.ba

  1. https://www.source.ba/clanak/Admir/590600/I-ja-cujem-da-se-po-Romaniji-dijeli-oruzje-pa-jedan-Srbin-je-u-Janji-prosle-godine-izvadio-top-iz-garaze-i-raznio-sve-svinje-u-svinjcu

16 12 2021 I ja čujem da se po Romaniji dijeli oružje, pa jedan Srbin je u Janji prošle godine izvadio top iz garaže i raznio sve svinje u svinjcu"; source.ba

Фотографија са Суљагићевог твитера: suljagic-emir-prenose-se-glasine/440275

 

 

Преношење блогова и текстова са портала Фронтал дозвољено је након истека 48 часова од објаве блога или уз писмено одобрење редакције (20.12.2021.)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog