Sport

Vidić žestoko kritikovao FS Srbije: Sram vas bilo!

Proslavljeni reprezentativac Nemanja Vidić žestoko je kritikovao rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije u dopisu koji je medijima dostavio i kao audio-snimak.

Nemanja Vidić se javnosti obratio poslije neuspjeha reprezentacije u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo i iznio čitav niz zamjerki FSS, jasno dajući do znanja koga i zašto krivi za neuspjeh.

Obraćanje nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, moskovskog Spartaka, Mančester Јunajteda i Intera:

"Dosta više!

Imam potrebu da kažem ono što mi je na srcu i podijelim svoje razmišljanje sa javnošću.

Ovaj sistem je destruktivan i kratkoročan. Troši fudbalske radnike, pravi fudbalere i trenere za kratku upotrebu, ljude sa sumnjivim namjerama postavlja na funkcije.

Cio sistem radi u interesu menadžera i funkcionera, a ne u interesu fudbala. Dozvoljava ljudima, blago rečeno sa sumnjivim biografijama, da zarađuju ogroman novac. Sistem koji smjenjuje trenera koji se plasira na Svjetsko prvenstvo?!

Fudbaleri i treneri su osuđeni da sarađuju s takvim ljudima, jer su, nažalost, oni ti koji odlučuju o njihovoj sudbini. Uče djecu da je za put do uspjeha bitno ko je tvoj menadžer, a ko trener, jer kvalitet nije mjerilo, ni fudbalski, a ni ljudski.

Takav način funkcionisanja kreće od mlađih kategorija. Dok igrač dođe u prvi tim, on je naučio sve suprotno od onoga što bi trebalo da mu stvara emociju i poštovanje prema dresu koji nosi (sportski i timski duh, fer plej, da najbolji igra...) Tek kada se to bude promijenilo, onda će svaki igrač da se bori da igra u takvoj reprezentaciji! Što kaže naš narod: 'Kako siješ, tako i žanješ.'

Ovakav sistem traje dugi niz godina. Kažu, uvijek su igrači i treneri krivi, što je i logično, ali ne što nisu dobri fudbaleri, već loši ljudi, neće da igraju za reprezentaciju.

Nijedan trener/selektor nije valjao u posljednjih 20 godina, čak ni kada se plasira na Svjetsko prvenstvo! Ali njihov sistem je i dalje dobar! Pa iz kog sistema je izašao taj kadar?

Sram vas bilo!

Јavljaju se uvijek poslušnici koji kritikuju posljedicu a ne uzrok problema i tako brane predsjednika i truli sistem od koga sami imaju koristi godinama, a ne pominju 'uspjehe' koje je postigao predsjednik Saveza (neregularnost prvenstva, nesportski odnosi Zvezde i Partizana, samim tim podjele u društvu, produbio nepovjerenje u srpski fudbal i sudijsku organizaciju, da ne pričam o 'uspjesima reprezentacije').

Sposobni ljudi kod nas u fudbalu su oni koji manipulišu sistemom i zakonom! Samo ih pitajte odakle im novac i kako su ga zaradili!

Dok se to ne promijeni – nema napretka!

Baš me interesuje koji će sljedeći stručnjak da se javi da brani takav sistem", napisao je Vidić.

 

Izvor: rts.rs
Twitter
Anketa

U kojoj državi su građani BiH najbolje živjeli?

Rezultati ankete
Blog