Kultura

Preminuo glumac Džejms Kan

Glumac Džejms Kan, koji se proslavio ulogom mafijaša Sonija Korleonea u filmu "Kum", preminuo je u srijedu veče u 82. godini, saopštila je njegova porodica u četvrtak.

"Porodica cijeni izlive ljubavi i iskrenog saučešća i moli vas da nastavite da poštujete njenu privatnost u ovim teškim vremenima", navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom Kanovom nalogu na Tviteru.

Kan je nominovan za Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu "Kum" iz 1972. godine. Ulogu Sonija Korleonea ponovio je u flešbekovima u nastavku čuvenog ostvarenja Frensisa Forda Kopole iz 1974. godine.

Kanova glumačka karijera trajala je šest decenija, a glumio je u nizu filmova od psihološkog trilera "Mizeri" do komedije "Vilenjak".

Džejms Edmund Kan rođen je u Bronksu, u Njujorku, 26. marta 1940 godine. Roditelji su mu bili jevrejski imigranti iz Njemačke. Počeo je da glumi 1961. godine, a slavu je prvu stekao ulogom u TV filmu "Brajanova pjesma" iz 1971. godine, u kojem je tumačio ulogu fudbalera Čikago bersa Brajana Pikola, koji je preminuo od raka u 26. godini. Za tu ulogu je nominovan za Emija.

 

Izvor: rojters
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog