Region

Vučić sa Konakovićem o jačanju saradnje sa BiH i evropskom putu regiona

- Srbija je dosljedna politici očuvanja mira i stabilnosti u regionu i poštovanja međunarodnog prava, kao i da u tom smislu naša zemlja poštuje integritet Bosne i Hercegovine i Republike Srpske unutar BiH, kao i svaki dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda u okvirima postavljenim Dejtonskim mirovnim sporazumom, poručio Vučić.

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra inostranih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića, sa kojim je razgovarao o jačanju sveukupne saradnje dvije zemalje, evropskom putu regiona i drugim aktuelnim pitanjima.

Predsjednik Vučić je čestitao ministru Konakoviću na imenovanju i rekao da je Srbija opredijeljena za jačanje bilateralnih odnosa sa BiH uz dalju izgradnju međusobnog povjerenja i solidarnosti, saopštila je Služa za saradnju s medijima predsjednika republike.

On je naglasio dosljednost Srbije politici očuvanja mira i stabilnosti u regionu i poštovanja međunarodnog prava, kao i da u tom smislu naša zemlja poštuje integritet Bosne i Hercegovine i Republike Srpske unutar BiH, kao i svaki dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda u okvirima postavljenim Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Predsednik je ponovio da Srbija pozdravlja odluku o dodjeljivanju Bosni i Hercegovini statusa kandidata, istakavši da je to pozitivan signal za dalji napredak i povezivanje cijelog regiona.

Sagovornici su se saglasili da, u tom kontekstu, realizacija zajedničkih infrastrukturnih projekata, među kojima je trenutno svakako najvažniji izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, daje dodatni impuls snažnom jačanju ekonomske saradnje, ali i boljem povezivanju, navedeno je u saopštenju.

 
Izvor: tanjug 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog