Svijet

Putin o Prigožinu: Talentovana osoba, koja je u životu pravila ozbiljne greške

Ruski predsednik Vladimir Putin opisao je šefa kompanije "Vagner" kao talentovanu osobu, koja je u životu pravila ozbiljne greške. Prigožin i još devet osoba stradali su u udesu aviona nedaleko od Moskve. Uzrok pada letelice još nije poznat.

"Dugo sam poznavao Prigožina, još od početka devedesetih. Bio je čovek komplikovane sudbine, i tokom života je pravio ozbiljne greške... Bio je talentovana osoba i biznismen", rekao je Putin.

Prigožinov avion "embraer legasi" (Embraer Legacy) koji je leteo od Moskve ka Sankt Peterburgu nije pokazivao nikakve probleme sve do poslednjih 30 sekundi leta kada je počeo naglo da gubi visinu.

Pored osnivača kompanije Jevgenija Prigožina, u avionu su bili Dmitrij Utkin, Valerij Čekalov, Sergej Propustin, Jevgenij Makarjan, Aleksandar Totmin, Nikolaj Matusejev i tri člana posade.

Putin je, takođe, rekao da se Prigožin, na dan nesreće, vratio iz Afrike.

"Uvek je postizao ono čemu je težio, uključujući i zajedničke ciljeve", rekao je ruski predsednik.

Prigožin je poginuo dve meseca posle pobune "Vagnera" i kratkotrajnog "Marša na Moskvu", koji je ova vojna formacija pokrenula nezadovoljna saradnjom sa ruskim ministarstvom odbrane.

"Vagnerovci" su, ubrzo, odustali od pohoda na prestonica, a šef te kompanije je, posle tajnih pregovora sa Moskvom i beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom, utočište pronašao u Belorusiji.

Poslednji put, u javnosti se pojavio tokom boravka u Africi.

 

Izvor: rts.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog