Region

Žena iz Srbije osuđena na 15 dana zatvora u Hrvatskoj: "Veličala Republiku Srpsku Krajinu"

Opštinski sud u Šibeniku odredio je 15 dana zatvora 43-godišnjakinji, sa prebivalištem na području Srbije, jer je na društvenim mrežama objavljivala fotografije i muziku koji "vrijeđaju nacionalne osjećaje građana Hrvatske i veličaju Republiku Srpsku Krajinu".

U policijskoj stanici Knin završeno je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakinjom osumnjičenom za prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

- Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičena 43-godišnjakinja, koja prebiva na području Srbije, na društvenim mrežama, iz mržnje objavljivala sadržaje koji vrijeđaju nacionalna osjećanja građana Republike Hrvatske /fotografije i muzički sadržaj/ i veličaju nepostojeću teritorijalnu tvorevinu, čime je počinila navedeni prekršaj - saopšteno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Ona je privedena u Prekršajno odjeljenje Opštinskog suda u Šibeniku, gdje joj je rješenjem određena kazna zatvora u trajanju od 15 dana, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: srna.rs
Twitter
Anketa

Da li je između Republike Srpske i FBiH entitetska granica ili administrativna linija?

Rezultati ankete
Blog