Region

Doček srpskih šampiona za pamćenje: Suze Đokovića i Simanića, emotivni govori asova i neverovatne scene u Beogradu (VIDEO)

Srebrni srpski košarkaši, zlatni basketaši i Novak Đoković dočekani su u utorak u Beogradu, gde su na balkonu imali priliku da slave sa hiljadama ljudi.

Bilo je raznih dočeka naših sportista posle velikih uspeha. Ali, ovaj, septembarski 2023, pamtiće se kao najemotivniji. Konkurenata za to je bilo više, od onog čuvenog dočeka košarkaša 1995. iz Atine, ili 2002. posle Indijanapolisa, ali... ovo nije bio samo košarkaški doček. Ovo je bio pravi, srpski. U punom sjaju.

Više desetina hiljada navijača dočekalo je sinoć ispred Skupštine grada Beograda i basketaše i košarkaše Srbije, ali i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji se rasplakao kao nikada pre, ganut svime što se dešavalo u prestonici naše zemlje.



Košarkaši su na šampionatu sveta u Manili osvojili srebrnu medalju, Đoković je podigao trofej na Ju-Es Openu, ukupno 24. grend slem, a na čuveni "balkon" izašli su i basketaši Srbije, koji su nedavno peti put uzastopno osvojili titulu prvaka Evrope.

Ovacije navijača dobio je Boriša Simanić, koji je na Filipinima posle utakmice sa Južnim Sudanom imao tešku operaciju i ostao bez bubrega, ali je smogao snage i izašao na "balkon".

"Lepo vas je videti, počastvovani smo, pitam se da li smo stvarno zaslužili da dođete u ovako velikom broju. Osetili smo vašu podršku u Manili. Živela Srbija", obratio se selektor Svetislav Pešić navijačima.

Aleksa Avramović dočekan je skandiranjem: "MVP, MVP!".


"Bila je čast predstavljati Srbiju. Hvala vam od srca, svile vas volimo. Boriša nas je ujedinio. Dao je Srbiji više od svih nas zajedno. Živela Srbija", rekao je Avramović.

Đoković je direktno iz Njujorka stigao na "balkon", nosio je majicu košarkaške reprezentacije, a doneo je i šampionski trofej US Opena.


Nije mogao da sakrije emocije, zaplakao je i kroz suze rekao:

"Hvala vam što ste došli u ovom broju. Volim vas, retki su trenuci kad se ostaje bez reči, a ovo je taj. Čestitam basketašima, košarkašima i hvala im što smo zajedno večeras. Ovo je ostvarenje dečačkog sna, kao klinac sam bio tu, ispod, slavio medalje. Ovo je nestvarno, bio sam ovde već neloliko puta, ali ovaj osećaj je neorocenjiv i nikad se više neće desiti"

"Stojim pored velikih šampiona i pre svega velikih ljudi", dodao je Novak i zaključio:

"Osetio sam njihovo zajedništvo, Boriša je heroj nacije i zaslužije da mu svi skandiramo", rekao je Novek i započeo skandiranje: "Boriša, Boriša". Na svetu nijedna nacija nema ovaj duh koji mi imamo. Živela Srbija", završio je Đoković.



A onda, sa svima prisutnima, pevao "Veseli se srpski rode", da bi se po završetku te pesme i jedne od sportsko-muzikih hitova, "Igraj i pobedi", orilo i "Kosovo je srce Srbije", da bi se sve privelo kraju novim nastupom "Beogradskog sindikata", u kome su učestvovali i "orlovi" i Nole i svi prisutni.

"Sada je u grudima - vatra! Tako je svima nama ovde na balkonu. Hvala svima koji su došli, hvala i Novaku, Boriši, basketašima, mojim saigračima... Pozdrav za sve Srbe. Živela Srbija, slava Bogu!", sumirao je utiske posle nestvarnog dočeka Aleksa Avramović, jedan od junaka naše košarkaške reprezentacije.

 

Izvor: novosti.rs/nova.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog