Sport

Đoković počeo jubilarnu 400. nedjelju na vrhu ATP liste

Najbolji teniser Srbije i svijeta svih vremena Novak Đoković počeo je jubilarnu 400. nedjelju na vrhu ATP liste svjetskih tenisera i time dopisao novi rekord u istoriji svjetskog tenisa.

Nikome u dosadašnjoj istoriji tenisa nije uspjelo da toliko dugo bude na vrhu liste, a vjerovatno još jako dugo nikome neće uspjeti ni da obori ovaj Novakov rekord.

Poslije pobjede na Završnom turniru u Torinu Đoković na novoj ATP listi ima 11.245 poena čime je praktično obezbijedio ostanak na vrhu do kraja Australijan opena.

Tada će upisati novi rekord od 410 nedjelja, tačno 100 više od penzionisanog Rodžera Federera dok trenutno aktivni teniseri samo mogu sanjati o tim brojkama.

Po broju osvojenih poena Đoković je na kraju ove sezone ipred Karlosa Alkarasa sa 2.390 poena, a na trećem i četvrtom mjestu završili su Danil Medvedev sa 7.600 i Јanik Siner sa 6.490 poena. Listu pet najboljih zaključuje Andrej Rubljov sa 4.805 poena.

U čast Đokovića i njegovog niza rekorda koje je ostvario, sinoć je posebno zasijala i najviša zgrada u Srbiji i regionu.

 
Izvor: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog