Muzika i film

Na Netflixu izašao film o jednoj od najstravičnijih avionskih nesreća u istoriji (VIDEO)

Na Netflixu je upravo izašao film "Society of the Snow" koji govori o jednoj od najpoznatijih avionskih nesreća i stravičnim događajima koji su uslijedili nakon što se avion srušio u Andama 1972. godine.

Avion 571 letio je iz Urugvaja u Čile te prevozio urugvajsku mušku ragbi ekipu na utakmicu. Tada se srušio duboko u snježnim planinama Anda. Samo 29 putnika, od njih 45 je preživjelo pad aviona, a ono što je uslijedilo je priča u kakvu je teško povjerovati.

Nakon dugotrajne potrage za njihovim avionom, potraga je otkazana i putnici su proglašeni mrtvima. Nakon skoro dva i po mjeseca, 16 putnika spašeno je. Što se zapravo dogodilo puna 72 dana dok su bili sami na Andama?

Preživjeli putnici su u to vrijeme morali prolaziti kroz rigorozne mjere kako bi ostali živi. Temperature su u šumama Andi išle i ispod -40 stupeni, a spomenute mjere koje su preživjeli morali preduzeti uključivale su i kanibalizam. Film nije za one slabog želuca.

"Society of the Snow" se ovaj put baviti perspektivom ragbi igrača Nume Turcattija, a temeljen je na istoimenoj knjizi iz 2008. godine. Napisao ju je Pablo Vierci, kolega s fakulteta preživjelih ragbijaša.

Reditelj filma je J.A. Bayona poznat po režiranju još jednog filma preživljavanja "The Impossible". To je poznati film s Naomi Watts, Ewanom McGregorom te mladim Tomom Hollandom koji prati porodicu koju je na odmoru zatekao ubojiti cunami.

 

Izvor: klix.ba

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog