Vijesti

Crnadak: Republika Srpska je svetinja

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak rekao je da će ova stranka na sutrašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine nastupiti sa poznatih pozicija da je Republike Srpska svetinja i da njene nadležnosti, teritorija, imovina, institucije ne mogu biti predmet bilo kakvih rasprava.

"Za nas niko nije važniji i niko nije iznad Republike Srpske. Jedino oko čega se svi možemo okupiti je Srpska", rekao je Crnadak novinarima nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine.

On je dodao da će Dejtonski sporazum i ustavno-pravnu poziciju Republike Srpske braniti po svaku cijenu od bilo kojeg dijela svjetske adrese, ali, kako je naveo, "i od avanturističkih poteza i nepromišljenih politika u samoj Srpskoj".

Crnadak je naveo da ova stranka podržava odluku o održavanju sutrašnje posebne sjednice Narodne skupštine da bi se, kako kaže, otvorila rasprava o tome zbog čega se ne sprovode odluke, zakoni, zaključci sa prethodnih sjednica.

Predsjednik parlamenta Nenad Stevandić ranije je rekao da je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske zakazana za sutra kad bi poslanici trebalo da razmatraju aktuelnu bezbjednosnu situaciju u svijetu sa reperkusijama na Srpsku.

 

Foto: Siniša Pašalić/Ringier
Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog