Društvo

Смјене у рехабилитацоном центру Црна Река

БЕОГРАД - Епископ рашко-призренски Артемије разријешио је дужности управника Духовно-рехабилитационог центра Црна Река Бранислава Перановића против којег ће бити покренут црквено-судски поступак због примјене недопустивих метода кажњавања над штићеницима тог центра.


За новог управника именован је досадашњи помоћник јереј Дејан Јаковљевић, наводи се у саопштењу владике Артемија.

Владика Артемије истакао је да ће рад кампа бити забрањен уколико се и у будуће буде примјењивала сила и физичко кажњавање штићеника.

"Доносећи овакву одлуку, руководили смо се осећањима и потребом многих родитеља који су нам упућивали молбе и писмено и телефоном, да центар не затварамо, јер им је то једина нада да ће њихова деца са пута пропасти бити враћена на пут нормалног живота", објаснио је епископ Артемије.

Владика Артемије позвао је надлежне државне органе да наставе истрагу поводом "немилих збивања у Центру и да
против криваца примене одговарајуће законске мере".

"О недопустивим и непримереним методима, батинама и повређивањима штићеника који су коришћени у рехабилитационом центру Црна Река и који су деловали шокантно и узнемиријуће и на нас као и на ширу јавност, сазнали смо последњих пар дана из штампаних и електронских медија", нагласио је владика у саопштењу.

Протеклих дана медији су објавили снимак на коме се види како се штићеници у Духовно рехабилитационом центру Црна Река у склопу "лијечења" пребијају лопатом, песницама, ногама.

Српска православна црква тим поводом затражила је од владике Артемија, да распусти тај центар, који ради под његовим благословом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog