Politika

Радојичић: Полако улазимо у предизборну кампању

БАЊА ЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске, Игор Радојичић, изјавио је да су дискусије посланика током четвородневног засједања парламента показале да се полако улази у предизборну кампању.


"Реално, улазимо у период предизборне кампање и већ од јесени, а поготово од почетка наредне године, политички ставови позицоних и опозиционих посланика биће све удаљенији, јер ће свака од странака заузимати стартну позицију за изборе у октобру идуће године, који су врло важни", рекао је Радојичић.

Он је оцијенио да ће кампања бити јако дуга, барем цијелу идућу годину, што ће смањити ефективност институција.

"Чим уђете у предизборну кампању, имате већи утрошак времена и мању ефикасност парламената, који су директно мјесто судара опозиције и позиције. Дакле, идућа година биће по учинку лошија, а по атмосфери и реторици пуно топлија", став је Радојичић.

Радојичић је рекао да не треба доводити у питање чињеницу да све политичке партије са сједиштем у РС имају готово идентичан став о оним кључним питањимам као што је опстанак РС, њене кључне надлежности, борба за правни статус инситуција РС али да, чиме се изађе изван тога, постоје потпуно различити ставови.

"Постоји потпуно програмско суштинско јединство, које није везано за ову или ону политичку идеологију или орјентацију политичких партија. Чим се изађе изван тога и нечега што су најкрупнији интереси, наравно да постоје потпуно различити ставови", истакао је Радојичић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog