Društvo

Једномјесечни притвор за ухапшене у акцији ''Градина 2''

БАЊА ЛУКА - Окружни суд у Бањој Луци одредио је једномјесечни притвор за свих пет лица ухапшених у акцији "Градина 2" за које је Специјално тужилаштво Републике Српске затражило одређивање притвора, потврдила је портпарол Тужилаштва Драгица Тојагић.


Специјално тужилаштво РС предложило је јуче одређивање притвора за пет од десет лица ухапшених у понедјељак, 3. августа, у акцији "Градина 2", и то Радету Зечевићу, Маринку Радановићу, Влади Кањерићу, Ранку Микићу и Душану Лукићу.

Притвор је одредио судија за претходни поступак посебног Одјељења за сузбијање организованог и најтежег облика привредног криминала Окружног суда у Бањој Луци.

Од пет преосталих лица, троје је саслушано у својству свједока, а двоје у својству осумњичених, од којих се једно налази на издржавању затворске казне у Казнено-поправном затвору Тузла, а друго лице браниће се са слободе.

Сва лица ухапшена су 3. августа у акцији "Градина 2", по налогу Окружног суда у Добоју, а чијом су истрагом руководили добојско Окружно тужилаштво и Специјално тужилаштво РС. У акцији је претресено 29 локација у БиХ и заплијењено око шест килограма хероина, те мања количина марихуане, као и наоружање, муниција и минско-експлозивна средства.

У ранијим активностима у оквиру ове акције одузето је 711,16 грама хероина, 2 971,6 грама марихуане, 44 грама кокаина и два килограма сканка.

Акцију "Градина 2" од априла проводи Министарство унутрашњих послова (МУП) РС у сарадњи са МУП Хрватске, а у завршним активностима учествовали су и МУП Кантона Сарајево и МУП Посавског кантона.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog