Društvo

Сарајево: Протести због убиства

САРАЈЕВО - Од 25 до 30 људи и данас у сарајевском насљу Ченгић Вила протествују због убиства суграђанина Амара Мистрића.


Портпарол МУП-а КС-а Ирфан Нефић прецизирао је да је због протеста у Улици Џемала Биједића друмски саобраћај блокиран због чега грађани треба да користе алтернативне правце, док трамваји редовно саобраћају.

Он је рекао да се очекује да ће до поднева бити повећан број учесника протеста који ће се на Ченгић Вили окупити да би заједно отишли на џеназу убијеног Мистрића.

Протести на Ченгић Вила почели су јуче када су грађани затражили да што прије буду приведени сви који су уплетени у убиство Мистрића, који је био становник овог насеља.

Окупљенима су се обратили федерални премијер Мустафа Мујезиновић и начелник општине Ново Сарајево Неџад Колџо, а на мјесту протеста био је и премијер Кантона Сарајево Бесим Мехмедић.

Амар Мистрић (23) радио је у кафеу "Очо риос" у насељу Ченгић Вила, а убијен је 13. августа, око 01.00 час, када је на њега пуцао из пиштоља неко из групе младића, које није хтио услужити пићем.

Unesite tekst!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog