Društvo

У Омишу ухапшени осумњичени за убиство у Сарајеву

ОМИШ - Хрватска полиција ухапсила је Едина Вука и Анела Херака, осумњичене за убиство Амара Мистрића у Сарајеву, и очекује се да их изручи БиХ.


Хрватска полиција јуче је у Омишу ухапсила Вука и Херака на основу Интерполове потјернице.

Према процедури, двојица ухапшених требало би да, након информативног разговора у полицији, буду изведени пред истражног судију.

Након тога почиње поступак изручења.

Вук и Херак ухапшени су у омишкој полицијској станици, гдје су дошли да се распитају на који начин могу добити боравишну дозволу за останак Хрватској.

Омишки полицајци су их препознали са Интерполове потјернице и потом ухапсили.

"Особе за којима је издата потјерница због убиства сада су у полицијској станици у Омишу", рекла је Марина Краљевић-Гудељ, портрпарол Полицијске управе Сплитско-далматинске.

Она је истакла добру сарадњу полиција Хрватске са колегама у БиХ и навела да је полиција била обавјештена да се двојица осумњичених налазе на подручју Сплитско-далматинске жупаније.

Двојица осумњичених од раније су познати полицији у БиХ.
Комесар полиције Кантона Сарајево Химзо Селимовић рекао је да је Вук раније осуђен на четири мјесеца, односно на једну годину условно.

"Ријеч је о кривичном дјелу угрожавања безбједности из 2007. године. Прије неколико мјесеци је био укључен и у изазивање опште опасности - тај случај је достављен надлежном тужилаштву", прецизирао је Селимовић.

Мистрић је у ноћи 12. на 13. август у Клиничком центру Сарајево подлегао од повреда задобијених ватреним оружјем, након што су у њега у кафићу "Очо рио" у насељу Ченгић Вила пуцали двадесетдвогодишњаци Анел Херак и Един Вук из Сарајева, јер их није хтио послужити пићем.

Због убиства Мистрића, грађани сарајевског насеља Ченгић Вила неколико дана су протествовали, блокирајући главну саобраћајницу, тражећи да се убице ухапсе и казне.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog