Društvo

Брчко: Словаци помажу деминирање

БРЧКО - Чланови менаџер тима угледне компаније "ICZ Slovakiа" из Словачке презентовали су данас у Брчком пројекте из области деминирања, комуналних и здравствених услуга.


Презентацији у хотелу "Јелена" присуствовали су чланови законодавне и извршне власти у дистрикту Брчко и новинари.

"Словачка је у оквиру званичне развојне сарадње са дистриктом Брчко, посебно са владиним одјељењем за јавну сигурност, пружила финансијску подршку пројекту намијењеном за развој технолошке инфраструктуре деминерског и ватрогасног тима. Вриједност тог пројета, чија је реализација започета у новембру 2008. године, у завршној фази примјене већа је од 200.000 евра", рекао је директор словачке компаније Мартин Теркович.

Компанија "ICZ Slovakiа", како је истакао, реализоваће и већ одобрени пројекат ЈП "Комунално Брчко", напоменувши да је ријеч о технолошком рјешењу које ће омогућити ефекаснију координацију сервиса електричне мреже, као и водовода и канализације.

"Овај пројекат, који кошта 238.000 евра финансијски ће већим дијелом подржати Словачка. Јавно предузеће `Комунално Брчко` ће у његовој реализацији, која почиње наредног мјесеца, а завршава се у октобру 2010. године, учествоваће са један одсто", додао је директор словачке компаније.

Представљајући пројекат под називом "Информатизација здравства", Теркович је рекао да би се примјеном модернизованих информатичких рјешења повећао квалитет у пружању услуга у брчанској болници.

Уколико буде постигнут договор, у реализацији тог пројекта компанија "ICZ Slovakiа" спремна је да донира 100.000 евра, прије свега у инфраструктуру здравства.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog