Društvo

Инцко и Блажевић осудили дешавања у Широком Бријегу

БАЊА ЛУКА - Високи представник Валентин Инцко и селектор фудбалске репрезентације БиХ Мирослав Блажевић изразили су огорчење и забринутост због нереда који су се догодили у Широком Бријегу у којима је смртно страдао један навијач фудбалског клуба Сарајево, а више од 20 лица је повријеђено.


Навијач Ведран Пуљић (24) преминуо је од посљедица повреда задобијених током сукоба између навијача Сарајева и Широког Бријега, који су избили прије почетка фудбалске утакмице у Широком Бријегу.

Инцко је у програму сарајевске Федералне телевизије рекао да је смрт навијача трагедија за цијелу БиХ и да појединци, који су одговорни за ово насиље, морају бити доведени пред лице правде.

„Сви смо шокирани и жалосни", казао је Блажевић, додајући да су овакви нереди нешто што је најмање очекивао у садашњем тренутку. Он је казао да се сви морају ангажовати како би се искоријенило „такво примитивно понашање".

У сукобима који су избили у Широком Бријегу убијен је 24-годишњи навијач ФК Сарајево Ведран Пуљић, саопштили су представници Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванске жупаније.

На конференцији за новинаре, одржаној у Широком Бријегу, потврђено је да је Пуљић преминуо од повреда добијених током сукоба међу навијачима Сарајева и Широког Бријега.

Према полицијским изворима, током нереда повријеђено је 16 полицајаца, укључујући команданта и замјеника команданта полицијске станице у Широком Бријегу.

У тим сукобима, према полицијским тврдњама, повријеђено је и петнаест навијача од којих шест теже, а полиција је ухапсила двадесет особа које су учествовале у нередима.


Ситуација у Широком Бријегу се смирила након што су полицији у том граду стигла полицијска појачања из Мостара.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog