Republika Srpska

Влада Србије и ММФ: Почињу званични преговори

БЕОГРАД - У Београду сутра почињу званични разговори представника Владе Србије и Мисије Међународног монетарног фонда о другој и трећој ревизији кредитног стенд бај аранжмана, вриједног око 2,9 милијарди евра, као и буџету за наредну годину.


Делегацију Владе Србије предводиће премијер Мирко Цветковић, а у делегацији ће бити и министар финансија Диана Драгутиновић и гувернер Народне банке Србије Радован Јелашић, док ће делегацију Мисије ММФ-а представљати њен шеф Алберт Јагер.

Према ранијим најавама Владе Србије, платформа у преговорима с ММФ-ом подразумијева смањење дефицита буџета са 4,5 одсто бруто друштвеног производа у 2009. на четири одсто у 2010. години, при чему се не би повећавали порези и порез на додатну вриједност, већ рационализовала јавна потрошња и смањили буџетски издаци.

Министарство финансија већ је припремило нацрт буџета Србије за 2010. годину и то ће, уз смањење дефицита државне касе, бити једна од главних тема у преговорима са Мисијом ММФ-а.

Разговори са Мисијом ММФ-а су већ започети у четвртак, 22. октобра, на нивоу техничких експерата и трајаће до 4. новембра.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog