Društvo

У републичкој управи нема вишка радника ни неспособних службеника

ЗВОРНИК - Предсједник Гранског синдиката управе Републике Српске Томислав Врховац изјавио је данас у Зворнику да у органима републичке управе нема вишка радника нити неспособних републичких службеника.


Врховац је, прије састанка са представницима синдиката локалних управа са регије Бирач, рекао новинарима да можда грађани понекад нису задовољни услугама републичких службеника и додао да су закони дали могућност руководиоцима републичких органа да врше пријем службеника.

''Значи, руководиоци предвиђају и планирају потребан кадар, траже сагласност од надлежних структура и када је добију врше пријем, па је сада нелогично да, они који су примали раднике, сада кажу синдикату да има вишка запослених'', појаснио је Врховац.

Истичући да је и Синдикат управе РС за озбиљну реформу, која у овој области подразумијева, прије свега, ефикасност рада републичке управе, Врховац је рекао да је Влада РС својим актом наложила да се обави анализа свих запослених и утврди вишак.

''Тај акт је један од начина да се уозбиље сви руководни кадрови у институцијама и органима републичке управе и јавних предузећа да воде рачуна о пријему, али и о могућем вишку'', рекао је Врховац.

Он је за представнике синдиката ове гране са регије Бирач одржао семинар, на којем их је упознао са законским прописима из области управе и локалне самоуправе и начином преговарања синдикалних активиста са послодавцима у тражењу права и обавеза запослених радника.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog