Svijet

Техеран: Присталице режима изашле на улице

ТЕХЕРАН - Више стотина хиљада присталица иранског режима данас је изашло на улице већих градова како би показали надмоћ опозицији, коју називају "непријатељским пијунима".


Иранска државна телевизија приказала је снимке масе окупљене на тргу Енгелаб у централном дијелу Техерана како узвикују слогане и машу транспарентима у знак подршке режиму.

"Лидери слободне воље, спремни смо", узвикивали су окупљени, мислећи при том на иранског врховног лидера ајатолаха Алија Хаменеија.

На масовна окупљања позвали су свештенство, вјерске школе и оружане снаге као одговор на протесте опозиције због спорног реизбора предсједника Махмуда Ахмадинеџада на изборима одржаним у јуну.

На интернет страницама опозиције наводи се да су поједине државне компаније организовале превоз на митинге, док су неки од базара остали затворени у градовима у којима се одржавају протести.

Радикалне присталице режима реаговале су након што је више хиљада симпатизера опозиције искористило врхунац празника шиитских муслимана "Ашуру", 27. децембра, за протесте, које су они осудили називајући их "светогрђем".

Државни тужилац Ирана Голам Хусеин Мохсени Еџеје рекао је на затвореној сједници парламента да су лидери опозиције Мирхусеин Мусави и Мехди Каруби "на листи тражених", пренијела је новинска агенција ИСНА позивајући се на изјаву посланика Хасана Норузија.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog