Sport

Мареј за историју и друго мјесто

Енди Мареј је први финалиста Аустралијан опена у мушком синглу. Британац је у полуфиналу савладао Марина Чилића - 3:1 (3:6, 6:4, 6:4, 6:2).


Мареј ће покушати да донесе први грен слем трофеј Великој Британији још од 1936. године. На том путу ће му стајати или Роџер Федерер или Жо Вилфред Цонга.

Уједно, ако Мареј тријумфално заврши турнир у Мелбурну, претећи ће Рафаела Надала и Новака Ђоковића на АТП листи и од понедељка бити други рекет свијета.

До другог грен слем финала у каријери Мареј је стигао послије првог изгубљеног сета на Аустралијан опену. Чилић је направио два брејка и први сет добио са 6:3.

Британац се пробудио тек половином другог сета. После фантастичног "пасинг шота" одузео је сервис Хрвату за 3:2 и то му је било довољно да касније стигне до изједначења - 6:4.

И у трећем сету је Мареј први направио брејк, али је Чилић одмах узвратио. Међутим, сјајни Британац је поново одузео сервис противнику и када је стигао до 6:4 епилог меча се могао наслутити. То је био почетак краја надања најбољег хрватског тенисера да може до првог грен слем финала у каријери.

Мареј је почео да игра у стилу у коме се прошетао до полуфинала, па Чилић није имао шанси. Четврти сет је лако ријешио у своју корист - 6:2.

Меч је трајао три сата. И статистика говори у прилог доминацији тренутно четвртог играча са АТП листе. Иако су направили приближно исти број директних поена, Чилић је много више гријешио (54-29).

Мареј се реванширао Чилићу за пораз у последњем међусобном дуелу, на минулом УС опену. Прије тога, Британац је добио сва три меча.

Енди Мареј има бољи скор са оба потенцијална ривала у финалу - против Федерера води 6:4, а против Цонге 2:1.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog