Sport

Манчестер славио у дербију

Фудбалери Манчестер Јунајтеда су у великом дербију 24. кола Премијершипа као гости савладали Арсенал на Емирејтсу са 3:1. Резултатски можда и преубједљиво, али екипа Алекса Фергусона је једноставно искористила све своје прилике.


Лош дан преспоре посљедње линије Арсенала и голмана Алмуње коштао је Арсена Венгера важна три бода у борби за наслов првака.

Прву прилику на утакмици имао је Арсенал, тачније Аршавин, али његов ударац одлази поред гола. У 20. минути Арсенал поново пријети, али се Аршавин у пресудном тренутку спетљао.

Како је пролазило вријеме, тако је и Манчестер Јунајтед постајао све опаснији. Арсенал је имао огромних проблема на лијевој страни, што је екипа Манчестера убрзо и казнила.

Играла се 33. минута, Нани је управо по лијевој страни прошао три играча Арсенала, са врха петерца искоса је центрирао а Алмуња је врховима прстију лопту скренуо у сопствену мрежу. У 37. минуту је већ било 2:0. Једноставну контру Манчестера која је кренула из њиховог шеснаестерца ефектно је завршио Вејн Руни. До краја првог полувремена вриједи издвојити још једну прилику Нанија, те покушаје Аршавина и Сонга са друге стране.

Након седам минута игре у наставку, све је било ријешено. Опет контра Манчестера, овај пут је Кореанац Парк повукао лопту неких тридесет метара да би на крају постигао погодак.

Тек након трећег гола Арсенал је заиграо на начин како смо навикли да гледамо ову екипу, па прилике у кратком периоду пропуштају Фабрегас и Сонг. Бољу игру у том периоду Арсенал је закључио голом у 81. минуту који је постигао Вермалена. Лопта је на путу према голу закачила Еванса. До краја је Арсенал могао смањити на 2:3, али је Галас био непрецизан, баш као и Руни у посљедњим секундама утакмице.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog