Sport

Oдбијена жалба Цибоне

Цибонина жалба на нерегуларан завршетак финалне утакмице НЛБ лиге с Партизаном, очекивано, одбијена је.


Цибона је у понедјељак уложила жалбу делегату лиге Јосипу Билићу уз навод како је у тренутку када је Партизан постигао побједнички кош на терену било више особа који нису били играчи ни једне од момчади.

Одлучујући о предметној жалби, а у складу са чланком 56.3 Пропозиција такмичења НЛБ лиге АБА (посебан поступак), Директор лиге је у односу на жалбени разлог постигнућа коша мимо времена утакмице, прибавио мишљење судија и делагата утакмице.

Судије утакмице наводе да је задњи кош играча КК “Партизан, Кецмана, постигнут регуларно јер је лопта напустила руке играча прије истека времена. У вези наведене одлуке консултовала су се сва тројица судија, те су сви били истог мишљења.

Делегат утакмице у свом мишљењу наводи такође да је посљедњи шут играча упућен према кошу у времену утакмице, те да је у томе истог мишљења као и судије утакмице.

На основу ФИБА Службених правила кошаркашке игре, у искључивој је надлежности судија утакмице и делегата утакмице, одлучивати о временском току утакмице, укључујући и доношење одлуке о крају утакмице.

Такође, судије утакмице су у искључивој надлежности водити бригу по томе који играчи се у тренутку игре могу налазити на паркету.

Како о наведеном судије нису извијестили о постојању никакових неправиности, те је на темељу њихова мишљења и мишљења делегата утакмице, директор лиге донио одлуку о одбијању жалбе КК “Цибона”.

Против ове одлуке нема права на жалбу, те је иста коначна даном доношења."

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog