Svijet

Како ће БП платити насталу штету?

ВАШИНГТОН – Америчка влада је позвала фирму „Бритиш Петролеум” (БП), да се јасно изјасни о томе како ће да надокнади све трошкове у вези са уклањањем нафтне мрље и изливања нафте из потонуле нафтне платформе.


Овај догађај је изазвао еколошку катастрофу, невиђених размјера у САД.

Америчка администрација, наиме, како преносе новинске агенције, жели да буде сигурна да ће БП поштовати своја обећања и платити све трошкове за одстрањивање штета и посљедица те нафтне хаварије и то, како се истиче, у пуном обиму и без ограничења.

Трошкови у вези са ликвидацијом нафтне мрље са потопљене нафтне платформе „Бритиш Петролеума” - Дипвотер Оризон, при томе, међутим, нагло расту, упозоравају стручњаци.

Британска компанија је у четвртак саопштила да их је од 20. априла,када је дошло до експлозије на њиховој нафтној платформи у Мексичком заливу, та катастрофа већ коштала 450 милиона америчких долара (360,23 милиона евра).

Сваки дан, међутим, и надаље у воде Мексичког залива истекне најмање 700 тона нафте, при чему је нафтна мрља већ захватила приобаље три америчке државе Луизијане, Алабаме и Мисисипи, које сада морају да отклањају посљедице хаварије, објавио је британски ББЦ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog