Svijet

Убијено 35 људи у Индији

РАЈПУР - Најмање 35 људи погинуло је данас када су побуњеници маоисти разнијели аутобус са полицајцима и цивилима у централној индијској држави Чатисгар, изјавили су званичници. Међу жртвама је 11 полицајаца, а рањено је још 15 особа, укључујући 14 припадника снага реда.


Непознат број тијела још је заробљен у остацима аутобуса, послије експлозије мине у округу Дантевада, упоришту маоиста који су прошлог мјесеца из засједе убили 75 полицајаца.

На телевизијским снимцима приказано је како тијела леже на путу поред олупине аутобуса. Предњи дио возила је скоро потпуно уништен снагом експлозије.

Настрадали полицајци су припадници специјалне јединице, а регрутовани су из цивилне популације како би помогли у операцијама против маоиста.

Љевичарски побуњеници су интензивирали нападе као одговор на Владину офанзиву која је почела крајем прошле године у шумама такозваног „црвеног коридора“, који се протеже преко сјеверног и источног дијела Индије.

Побуна је почела 1967. године у држави Западни Бенгал, под изговором одбране права племенских заједница, али су се напади у међувремену проширили на 20 од 28 индијских држава.

Премијер Манмохан Синг описао је побуну маоиста као највећу пријетњу унутрашњој безбједности Индије.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog