Kultura

Демофест дан први: Стерео Ем Сиз и десет демо бендова

Треће издање Демофеста биће одржано од 21. до 24.јула на тврђави Кастел у Бањoj Луци, уз бесплатан улаз


И ове године, у сусрет опорављању свијета од економске кризе, организатор је одлучио да улаз не наплаћује.

А трећи Демофест, у оквиру програма првог дана, након представљања десет демо бендова, доноси концерт британске музичке сензације – бенда Стерео Ем Сиз. Ово је прво гостовање Стерео Ем Сиз у Бањoj Луци.

Стерео Ем Сиз је енглеска алтернативна хип-хоп/есид џез група коју су оформили седамнаестогодишњи Роб Бирх (пјевач) и Ник "Д Хед" Халам (синтисајзер, компјутери, скречовање).

Програм трећег Демофеста почиње 21. јула изложбом Дејана Шијука у коју ће бити укључени сви креативни радови Демофеста, од 2008. па све до данас.

Након изложбе, у 13 часова, очекује нас радионица искусног и признатог београдског новинара Горана Тарлаћа под називом „Медијске стратегије младих бендова“, која ће бити одржана у Демофест клубу, који ће ове године бити једна од фестивалских локација.

У 16 часова у Мултиплеxу Палас на програму је бесплатна пројекција филма Фејм, који је инспирисан великим истоименим хитом из 1980.

Филм прати групу плесача, пјевача и глумаца током четири године њиховог школовања у њујоршкој Средњој школи примјењених умјетности.

Од 21 часова на Кастелу почиње наступ 10 демобендова чија ће имена бити ускоро позната. Након њиховог представљања публици на сцену се пење бенд ЗАА, бенд из Крушевца који је на прошлогодишњем фестивалу освојио 3. мјесто.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog