Društvo

Џендер имплементира ФИГАП

БАЊА ЛУКА - Џендер центар Владе Реублике Српске за једнакост и равноправност полова данас је у Бањој Луци организовао први консултативни састанак, чији је циљ почетак имплементације Џендер акционог плана за БиХ "ФИГАП пројекат 2009-2014" који ће бити реализован у сарадњи са свим институцијама Владе РС.


"Циљ `ФИГАП`пројекта је да уведе стандарде и принципе равноправности полова у рад свих институција, да подржи капацитете свих институција како би након завршетка пројекта ти стандарди ушли у систем њиховог рада и финансирања", изјавила је новинарима, након састанка, директор Џендер центра Владе РС Споменка Крунић.

Крунићева је навела да ће се паралелно са имплементацијом овог пројекта реализовати и процес увођења џендер одговорног буџетирања у финансијски јавни систем РС, у чему ће водећу улогу имати Министарство финансија РС у сарадњи са Џендер центром Владе РС.

Консултративни састанак Џендер центра Владе РС одржан је у сарадњи са Министарством финансија РС и уз подршку кабинета предсједника Владе РС.

Састанку су присуствовали представници Џендер центра, кабинета предсједника Владе РС, Министарства финансија РС, помоћници министара, секретари и начелници свих министарстава РС који учествују у планирању програма и планова рада, буџета и доношењу одлука

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog